Чернівчан обурила ініціатива Каспрука зробити платними паркомісця під багатоповерхівками

05.06.2020

Нещодавно міський голова Олексій Каспрук заявив, що паркомісця під багатоповерхівками більше не будуть безкоштовні. Їх будуть продавати на аукціоні між сусідами. Відповідно на викупленому місці не зможуть паркуватись інші авто, а у разі порушення їх буде штрафувати інспекція з паркування.

«Розглядаємо такий варіант, щоб продавати парковочні місця у спальних мікрорайонах. Тому що виникають суперечки між сусідами. Ми бачили такі практики у наших колег з Румунії. Дати можливість легалізувати паркомісце на прибудинковій території. Навіть на відкритому конкурсі, тощо. Це цікава практика, будемо її пробувати впроваджувати», – заявив мер.

Чернівчани обурюються такій ініціативі мера і більшість переконана, що це навпаки створить додаткові конфлікти між сусідами. Люди зазначають, що ті хто має гроші скуплять місця, а ті хто не має коштів відповідно не буде мати можливості припаркувати авто.

Секретар виконкому Антоніна Бабюк у програмі «Після новин» на телеканалі «Чернівецький промінь» заявила, що Каспрук ні з ким не обговорював таку ідею і це є його особиста ініціатива, яку  навряд чи хтось підтримає.

«Така пропозиція мера ніде не обговорювалась, ні на засіданні виконкому, ні на робочих групах, ні на сесії міської ради. Можливо це його особиста ініціатива, яку він хотів би впровадити у Чернівцях, але я дуже сумніваюсь, що хтось підтримає. Вся прибудинкова територія вона є спільною та неподільною і належить усім мешканцям будинків», – розповіла Антоніна Бабюк.

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини