Все по «10» від Каспрука. Чи подорожчає проїзд у чернівецьких маршрутках

28.05.2020

Мер заявив, що після його підрахунків, тариф на проїзд у маршрутках має зрости до 10 гривень

Чернівчани, багато з яких втратили джерела доходів під час карантину, обурились заявам мера, що маршрутки у Чернівцях будуть по 10 гривень. Та найбільше людей обурили слова людини, яка лише за 4 місяці цього року з бюджету міста отримала понад пів мільйона гривень зарплати, премій, виплат та матеріальної допомоги. Мер зявив, що кого не влаштовують маршрутки по 10, користуватись ними він не примушує, і вони можуть добиратись так, як і раніше.

Та вже наступного дня, на засіданні виконкому Каспрук робив вигляд, що це не він говорив  буквально кілька годин тому про розрахунки, що необхідно підвищувати тариф до 10 гривень, а відповідальність за прийняття рішення перекладав на членів виконкому і зрештою втік з засідання.

Буквально за мить, мер в черговий раз «перевзувся в повітрі», і вже за пів години на офіційному сайті міськради з’явився матеріал, що міський виступає за збереження ціни в 5 гривень, а ботоферма Каспрука у фейсбуці почала розганяти «месідж», що він ніколи і не говорив за 10 гривень, мовляв це перевізники пропонували, а він був проти і навпаки за 5 гривень виступав. Але ж, як то кажуть, плівки не горять, і ось цитати мера з його ефірів.

18 травня

«Кілька днів у нас є з перевізниками, щоб обговорити, як це буде працювати. Адже лише сидячі місця на дальніх маршрутах при вартості 5 гривень – їм це збитково, невигідно. За попередніми розрахунками, вартість може бути тимчасово підвищена на період карантину, 10 гривень за одну поїздку. Спілкуємось із багатьма підприємствами, які в принципі готові доплатити своїм працівникам ці кошти на проїзд»

25 травня

«Орієнтовно, по деяких маршрутах, ми підрахували всі їх видатки: пальне, заробітну плату водіям, інші видатки, виходить 9-10 гривень.

Жодну людину ніхто не примушує користуватись цим громадським транспортом, якщо ви вважаєте, що 10 гривень це дорого, ви можете не користуватись, а продовжити добиратись самостійно, як ви добираєтесь вже третій місяць»

Сьогодні знову буде засідання виконкому з цього питання, і наразі невідомо в кого перевзується сьогодні міський голова: в дбайливого мера про усіх містян за 5 гривень чи в того, який казав чернівчанам, що буде по 10, і він не змушує їх їздити у маршрутках.

В оформленні матеріалу використані фотожаби, якими чернівчани відреагували на заяви мера про підвищення тарифу на проїзд у маршрутках до 10 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини