Чернівці потопають у смітті через цілеспрямовано зірвані тендери людьми Каспрука

12.05.2020

Звільнення Бешлея «обійшлось» меру та його людям в 50 тисяч гривень

Звільнення директора Департаменту ЖКГ Володимира Бешлея було не випадковим, а чітко сплановане Каспруком з використанням людей наближених до нього. Справжньою ж метою звільнення, була можливість посадити «своїх» людей на грошові потоки з прибирання прилоткової території. Про це на своїй сторінці у мережі фейсбук написав активіст Сергій Сухомлін.

Нагадаємо, що міський голова Олексій Каспрук звільнив директора Департаменту ЖКГ нібито за не прибирання прилоткової території, що призвело до незадовільного санітарного стану та благоустрою міста. Проблеми з прибиранням і дійсно були, але пов’язані вони з тим, що не відбулись відповідні тендери. Але як виявилось, тендери не відбулись не випадково, а завдяки втручанню людей наближених до Каспрука, які їх цілеспрямовано зірвали.

Ще 30 січня був оголошений тендер на прибирання міста, який включав у себе 13 лотів. По 10-ти з них ФОП Заворотна Катерина Віталіївна подала скарги в антимонопольний комітет. Одна така скарга коштує 5 тисяч гривень. Тобто всього ФОП Заворотна мала б заплатити 50 тисяч гривень лише за скарги.

Зрештою це могло виглядати як помста, адже Заворотна вже мала проблеми з ДЖКГ, коли через неякісну роботу департамент розірвав з нею договір на прибирання, але тоді вона працювала з ФОП Гончар (нині це ТОВ СітіРемБуд). Але тут починається ряд збігів.

Скарги Заворотна не подала лише на лоти, на які претендував СітіРемБум (Гончар). Цікаво, що за інформацією порталу clarity-project.info Заворотна в Prozorro зареєстрована під тим же номером телефону, що і СітіРемБуд. Окрім того, цих осіб пов’язує спільна електронна пошта та один і той же мобільний номер. Так, це саме той ВікторГончар, якого з міським головою Олексієм Каспруком пов’язують дружні та ледь не родинні стосунки (мер був вінчальним батьком Гончара), і якого мер покривав, коли ще той завалив роботу одного із КЖРЕПів.

Звісно, це може бути ряд просто неймовірних збігів, але прослідковується дуже чіткий сценарій, який був реалізований Каспруком.

Через зірвані тендери, в місті перестають вивозити сміття, Обшанський, як керівник управління контролю за благоустроєм міста, збирає «доказову» базу, мер звільняє підлеглого, який нібито не справляється зі своїми обов’язками. Інтерес Обшанського в цій виставі – посада керівника ДЖКГ, як йому була обіцяна. Призначення його на цю посаду зірвав лише судовий позов Бешлея на своє звільнення.

Цікаво, що під час розгляду скарг в антимонопольному комітеті, замовник, може підписати тимчасовий договір на прибирання міста без тендеру. Тож зрозуміло з ким саме мали б бути підписані ці договори.

Нічого дивного, скаже пересічний читач, мер дає друзям заробити гроші. Але поки триває ця сміттєва «оборудка», місто, про яке Каспрук мав би дбати, вже третій місяць потопає у смітті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини