Чи будуть працювати ринки у Чернівцях: Продан змусив Каспрука зібрати сесію міськради

24.04.2020

Сьогодні під стіни «будинку з левами» прийшли підприємці «Калинівського ринку» та ринку на Зеленій. Люди обурились закриттям ринків. Людей «накрутили» заяви у мережі міського голови Олексія Каспрука, який дещо маніпулятивно розповідав чернівчанам, що він не має відношення до закриття ринків, а це все рішення облдержадміністрації.

Насправді ж ніякої офіційної заборони на закриття ринків у Чернівцях на сьогодні не було. Обласна комісія з Техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на підставі рекомендації головного санітарного лікаря України та державної комісії з ТЕБ та НС, ще 15 квітня зобов’язала Чернівецьку міську раду та органи місцевого самоврядування вжити заходів щодо обмеження торгівлі на продовольчих ринках області.

Проте за 9 днів міський голова Олексій Каспрук так і не спромігся зібрати сесію, щоб вжити заходів і вирішити це питання. Натомість мер усі ці дні перекладав відповідальність з себе на Чернівецьку ОДА, по суті, нацьковуючи підприємців на посадовців облдержадміністрації.

Зрештою, обурені підприємці таки прийшли під стіни Чернівецької ОДА, де дізнались нарешті про те, що закриття ринків пов’язане виключно з бездіяльністю міського голови та неспроможністю взяти на себе відповідальність за громаду міста і прийняти рішення.

Секретар міськради Василь Продан змусив мера скликати сесію міськради, щоб нарешті вирішити це питання.

Але і тут мер вирішив схитрити. Він скликає сесію на сьогодні на 16 годину, чудово розуміючи, що депутати не встигнуть зібратись, і у нього буде привід знову перекладати відповідальність з себе на інших.
Натомість секретар міськради зазначав, що сесія по регламенту скликається не менше ніж за добу і пропонував зібрати сесію на завтра, 25 квітня на 10 годину, щоб усі депутати змогли взяти участь у засіданні, – пише «Чернівецький промінь».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини