Чиновник управління освіти Колешня отримав двічі хабар, «мічені» гроші знайшли вдома та в авто, але суд його виправдав

22.10.2019

Чиновника управління освіти Сергія Колешню, який погорів на хабарі виправдали в суді. Суд не прийняв до уваги те, що Колешня двічі отримував гроші у якості хабара в автомобілі. Частину цих мічених грошей знайшли вдома у Колешні під час обшуку, а з частиною затримали на гарячому. Натомість, на думку судді Галини Слободян, усі ці докази були зібрані з “істотним порушення прав людини і основоположних свобод”. До того ж суд врахував, що начальник управління освіти Сергій Мартинюк “характеризував обвинуваченого з позитивної сторони”. У прокуратурі повідомили, що оскаржать це рішення в апеляційному суді.

Встановлено, що у період з 06 по 24 листопада 2016 року, між управлінням освіти Чернівецької міської ради та приватним підприємством «Суперприз-1» було укладено 11 договорів про виконання будівельних і ремонтних робіт закладів освіти м. Чернівців, із визначенням договірної ціни по вказаних договорах, на загальну суму 2 мільйони 181 тисяча 990 гривень.

Обвинувачений чиновник міського управління освіти вимагав у керівника цього підприємства хабар 10% від загальної суми тендеру, а саме 230 тисяч гривень. Хабар чиновник отримував у власному автомобілі марки «Nissan X-Trail».

Слідство довело, що 15 березня 2017 року, після 18:00, поблизу місця своєї роботи за адресою вул. Героїв Майдану, 176 обвинувачений вказав сісти у свій автомобіль потерпілому керівнику будівельної фірми, де той передав першу частину хабара у розмірі 20 тисяч гривень. А вже наступного дня, близько 15:00 потерпілий у машині чиновника передав позначені спеціальною фарбою ще 30 тисяч гривень. Пізніше ці кошти виявили у квартирі обвинуваченого чиновника управління освіти. А під час обшуків автомобіля вилучили 18467 гривень, 1675 доларів США та 455 Євро.

Шевченківський районний суд визнав невинуватим чиновника управління освіти Чернівецької міської ради Сергія Колешню та призначив повернути внесену ним заставу у сумі 80 тисяч гривень. Крім того, суд скасував накладений на майно чиновника арешт і постановив повернути йому вилучені під час обшуків кошти. Але на посаді його відновлять, коли рішення вступить в законну силу, тобто якщо не буде апеляції.

Прокуратура категорично не погоджується  з висновками суду та оскаржуватиме даний вирок в апеляційному порядку, – повідомили в прес-службі.

Коментарі
  • От біда. Гроші мічені. Але на них відбитки тільки правоохоронців та того,хто хабар давав. А чиновника відбитків нема. От суд і не зміг до цього хабара чиновника пристягнути, довести, що саме цей чиновник хабар брав. Судді прийшли до висновку ,що хабар підкинули у порожню квартиру чиновника, коли його там не було.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини