У ЧНУ звільнили скандальну проректору з економічних питань

04.09.2019

Учора, 2 вересня, у Чернівецькому національному університеті звільнили проректора з економічних питань – головного бухгалтера Сільву Марут. Під час виборів проректора навчального закладу однією з умов студентів та викладачів було звільнення скандальної проректорки.

Водночас, ректор ЧНУ Роман Петришин розповів кореспондентові promin.cv.ua про те, що зміна команди була однією з його обіцянок на виборах. І це звільнення не є єдиним у структурі університету.

Сільва Марут багато років працювала головним бухгалтером. Близько семи років тому вона обійняла посаду, яку назвали «проректор з економічних питань – головний бухгалтер». Нині цю посаду скоротили.

«Ми дотрималися усіх юридичних тонкощів. Ліквідацію цієї посади підтримали на Вченій раді та затвердили у профкомі. Сама Сільва Георгіївна підписала всі необхідні документи. Я подякував їй за роботи і ми мирно розійшлися», – розповів Роман Петришин.

На посаду головного бухгалтера призначили Юрія Романківа. За словами Романа Петришина, він багато років працював у різних відділах бухгалтерії, згодом пішов у бізнес. Нині відгукнувся на пропозицію стати головним бухгалтером та залишив свою справу.

Нагадаємо, раніше Роман Петришин заявляв, що не бачить проректора Сільву Марут у своїй команді. Також із нею пов’язують втрату університетом бюджетних коштів у розмірі 3,8 мільйони гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини