Василь Продан пропонує повертати 45 тисяч євро, використаних не за призначенням, не з кишені чернівчан, а з премій чиновників міськради

13.08.2019

Під час будівництва притулку для тварин 45 тисяч євро грантових коштів використали без погодження з європейськими партнерами на побудову вольєрів. Румунська сторона цілком справедливо зазначила, що кошти використали не за призначенням. Вже після цього Олексій Каспрук послав Ярослава Кушнірика домовлятись з румунською стороною. Та європейські партнери зазначили, що потрібно було дочекатись їх дозволу на таке використання коштів, тож 45 тисяч євро доводиться повертати з міського бюджету, а це на сьогоднішній день більше мільйона гривень.

«Всі кошти, які ми отримуємо від європейських партнерів ми маємо узгодити з ними на що саме ці кошти будуть витрачені. 45 тисяч євро використали без погодження з румунською стороною, тобто на власний розсуд чиновників на той момент», – зазначив секретар міськради Василь Продан в ефірі програми «Чия правда?» на телеканалі «Чернівецький промінь».

Звісно, що ці кошти візьмуть з бюджету, а отже з кишені чернівчан. Натомість Василь Продан запропонував повернути 45 тисяч євро за рахунок премій чиновників міськради.

«Враховуючи які величезні премії отримують керівники міста та департаментів, я думаю, що це буде абсолютно нормальним щоб це зробити саме за рахунок їх премій, адже на рік чиновники міськради отримують 34 мільйони гривень премій», – розповів він.

Міський голова Олексій Каспрук  зазначає, що нічого страшного не сталось і ми побудували вольєри, по суті, за свої кошти. Але секретар міськради вважає, що в цьому й проявляється неефективна робота мера, адже за ці кошти можна було побудувати два громадських простори, таких як нещодавно відкрили на Калічанці.

«Ми пишаємось новим громадським простором на Калічанці, так ось на нього ми отримали від європейських партнерів 25 тисяч євро. А тут ми просто 45 тисяч євро віддаємо. Це можна було побудувати ще два таких громадських простори як на Калічанці. Це говорить про ефективність роботи сьогоднішнього керівництва міста.

Жоден проєкт не був реалізований саме так як він передбачався. Міська рада за ці проєкти лише доплачує і доплачує: і за невикористані кошти кредиту, і за неправильно складену проєктну документацію, і за використання грантових коштів не за призначенням», – додав Василь  Продан.

Коментарі
  • Браво! ВІдповідати треба з власної кишені, а не з бюджету. Проголосуйте панове депутати, або через судовий позов.Так само по втратам по кредиту з енергозбереження.
    А що там з 35 мільйонним євро кредитом по Водоканалу? Шось геть не чути ніц нічого.

  • Правильно во всех корпорациях, средних предприятиях за такие дела всех лишают персональных надбавок, премий. А наши чиновники особые они себе каждый месяц выписывают . И жиреют, а они стали совсем безответственными.пусть немного научатся быть ответственными.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини