Викинути чи роздати людям? Продуктова «зрада» «Молодого буковинця»

07.08.2019

Ми вже неодноразово викривали подвійні стандарти чернівецькі ЗМІ лояльних до міського голови Олексія Каспрука та «Народного фронту». Звісно чернівчани вже звикли до таких речей у міських ЗМІ, які однакову проблему висвітлюють по різному зважаючи на політичну кон’юнктуру, особисті вподобання, симпатії, а не рідко і фінансову зацікавленість. При цьому ці ЗМІ продовжують позиціонувати себе чесними та незалежними.
Сьогодні в мережі з’явилось відео, як невідомі біля річки Прут викинули декілька ящиків з помідорами. Видання «Молодий буковинець» опублікувало матеріал з заголовком: «Чому не роздали людям?»: у Чернівцях невідомі викинули велику партію помідорів на березі Пруту» 

В матеріалі йдеться про чернівчанина, який обурений, що помідори можна було не викидати, а безкоштовно роздати пенсіонерам в магазинах або ж залишити біля сміттєвих баків, адже у нас вистачає людей, які могли би пустити це в харчування.

В той же час, не так давно, ще до повернення Каспрука на посаду мера, Чернівці, рішенням Кабміну мали отримати з держрезерву понад 100 тисяч банок тушонки для соціально незахищених верств населення. Термін придатності тушонки добігав кінця, але ще залишалось 1,5 місяця. За тиждень можна було привезти і безкоштовно роздати пенсіонерам, яким з їх пенсіями цю тушонку ніколи не побачити. Але Каспрук відмінив це рішення.
Видання «Молодий буковинець» тоді цьому питанню присвятили декілька матеріалів в яких називали ці консерви протермінованими, хоча в них не вийшов термін придатності, писали що вона може загрожувати життю та здоров’ю чернівчан, хоча ніхто не бачив цю тушонку і не робив аналізів якості. Подавали активно висловлювання з цього приводу Каспрука, Бурбака та Федорука.

Журналісти створювали картину, ніби чернівчан збирались масово потруїти, і тушонку не можна було роздавати чернівчанам. Хоча причина лише у тому, що до справи з безкоштовною тушонкою для чернівчан частково був причетний секретар міськради Василь Продан. А отже Каспрук і ко, побоювались, що цим він здобуде якісь певні політичні дивіденди, тому створювалася необхідна картинка.

В той же час, помідори, якість яких також не підтверджена, які можливо гнилі, можливо їх викинули через перевищення норми нітратів, потрібно безкоштовно роздати пенсіонерам.

Ось на такому простому прикладі ми показали вам, як легко маніпулюють думкою чернівчан за допомогою нібито незалежних ЗМІ, викликаючи у читачів потрібну журналістам чи замовникам реакцію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини