Під час Помаранчевої революції Федорук підтримував Януковича, – ексзаступник голови ОДА

10.07.2019

Чернівчанам не варто голосувати на цих парламентських виборах за Миколу Федорука тому, що він під час президентських виборів 2004 року і Помаранчевої революції підтримував кандидата від Партії Регіонів Віктора Януковича.

Таку думку висловив колишній заступник голови Чернівецької облдержадміністрації та активний учасник Помаранчевої революції Борис Баглей.

На його думку, Федорука треба було знімати з посади одразу після перемоги революції і тобі б Чернівці розвивалися б зовсім по іншому. А вийшло так, що корупційні зв’язки дозволили Федоруку знову обратися мером, а потім ще й народним депутатом.

Про це Баглей написав на своїй сторінці у facebook.

«На цьому фото виступає Іван Микитович Демчак, керівник обласного штабу «Наша Україна», в перші дні після сфальшованих результатів виборів Президента України у листопаді 2004 року. Так розпочалася Помаранчева революція в Чернівцях. Після виступу Івана Микитович слово надали Федоруку, якого привели на площу активісти. Всю виборчу компанію він ховався, а фактично підтримував Януковича, а тут щось пробелькотів «про Чернівчан і про спільні зусилля». І ми знову стали на ті ж граблі. Замість того щоб прогнати його після Помаранчевої революції ми вирішили чекати чергових виборів у 2006 році. А йому все пробачили. Ейфорія в нас була тоді як у команди Зеленського сьогодні. Ми були переконані, що переможе у всіх і це буде тривати вічно. Але наступив 2006 рік, було прийнято рішення допомагати нашим партнерам від партії Батьківщина. І якщо спроби домовитись з нами у Федорука закінчились нічим, то з тодішнім керівником Батьківщини Петром Гасюком вони знайшли спільну мову і Федорук знову став міським головою, Батьківщина отримала найбільшу фракцію, яку фактично контролював Федорук. Але саме ця фракція і відправила його у відставку у 2011 році. Але тоді вже Гасюка не було. Здавалося, що це вже його «лебедина» пісня. Але старі зв’язки і велика кількість землі і приміщень заводів військово-промислового комплексу дозволив йому ще 7 років просидіти в українському парламенті. Про діяльність його там не можна сказати нічого доброго, а про мораль цього чоловіка найкраще сказав професор Євдокименко Валерій Кирилович, рідний дядько Максима Бурбака в передачі Святослава Вишинського «Чорним по білому» – «я б таких позбавив потомства», – написав Баглей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини