Це прецедент для України, коли мешканці згуртувалися та без копійки державних коштів відремонтували дорогу, – Оксана Продан

04.07.2019

Ремонт вулиці Щербанюка спільними зусиллями громади і підприємців без залучення бюджетних коштів став прецедентом для нашої країни. Про це у програмі «Чернівці сьогодні» на телеканалі «Чернівецький промінь» розповіла народний депутат України Оксана Продан.

«У Чернівцях таке відбулося вперше. Мені телефонували колеги-депутати й з інших міст: з Києва, Рівного, Чернігова, Івано-Франківська і розпитували щодо цієї історії. Це дійсно прецедент для України, коли мешканці згуртувалися та без копійки державних коштів відремонтували дорогу. Рада, що вдалося дати можливість нашим громадянам зрозуміти, що немає нічого неможливого. Особисто я готова допомагати усім громадам, котрі об’єднали свої зусилля та звернуться до мене по допомогу», – каже пані Оксана.

На вулиці будують житловий масив, через що дорогою часто їздять вантажні автомобілі та спецтехніка, які й добили дорожнє покриття, яке роками не ремонтували. Пані Оксана попросила забудовників посприяти ремонту дороги. Адже що кращою буде покриття на вулиці, то легше буде продавати квартири у цьому житловому комплексі. Підприємці погодилися, щоправда не всі, та розподілили між собою обов’язки:

«Коли я була у Чернівцях, мені зателефонували мешканці вулиці Щербанюка і попросили про зустріч та допомогу. Вийшло так, що з одного боку вони мене покликали допомогти, а з іншого вони не вірили, що від мене може бути якась користь. Під час першого спілкування навіть склалося враження, що вони просто хотіли запитати: «Ти ж депутат. Чому у нас немає дороги?». Вони розповіли про свою готовність зібратися, аби поремонтувати вулицю. І ми розпочали діяти. Для початку я звернулася до забудовників», – розповіла Оксана Продан.

Джерело: «Чернівецький промінь»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини