У народні депутати від «Свободи» йде будівельник та меценат Василь Зазуляк

28.06.2019

Директор відомої будівельної кампанії «Водограй» Василь Зазуляк (зокрема, нею побудовано у Чернівцях житловий комплекс «Водограй», ще ряд житлових будинків)  26 червня на прес-конференції повідомив, що висувається кандидатом у депутати Верховної Ради від партії “Свобода” по 201-му виборчому округу(м.Чернівці).

Василь Зазуляк є членом партії «Свобода» з 2010 року. Спонукала його тоді до вступу ситуація приходу до влади В. Януковича. Однак, тривалий час політична активність п. Зазуляка не була публічною.  Тепер його політична діяльність перейшла у публічну площину і В. Зазуляк стає кандидатом у народні депутати.

Головними проблемами Чернівців, вважає кандидат, є –- погана транспортна доступність Чернівців , що для туристичного міста – абсурдна ситуація,  і, як наслідок, низька інвестиційна привабливість міста загалом. В той же час, містоутворюючі підприємства занепадають, і люди змушені виїжджати за кордон на заробітки. Таким чином, зауважив Василь Зазуляк “ми можемо перетворитися у райцентр”. На рівні державному, він бачить необхідність прийняти антиолігархічний пакет законів від партії «Свобода», вважає це нагально важливим кроком для країни.

Загалом, як людина від бізнесу ( що було помітно), Зазуляк нарікав, що у політиці нема розумної системності(яка у бізнесі мусить бути), без цього всяка діяльність перетворюється на виставу, а не на поступ. Депутатську зарплату Василь Зазуляк, як доволі заможна людина, планує перераховувати на різні суспільні потреби.

Звісно, громадськість цікавило, що спонукало Василя Зазуляка піти у таку непевну сферу, як політична діяльність.

«Бізнесмени не хочуть йти в політику, тому що знають, що це таке (…)Але коли дивишся як ніби міняються ті обличчя у політиці, але міняти нічого не збираються , вихід один: або ти виїжджаєш за кордон, або спробуєш щось міняти тут. Яким чином це робити? По різному можна впливати.  Є активні громадські діячі, принципова журналістська позиція грає роль, вирішив, що йду через політику», – повідомив кандидат на прес-конференції.

Зокрема, п. Зазуляка вражає випадковість відбору кандидатів від партії «Слуга народу», яка зараз має високі рейтинги. Можна припустити, що якщо до приходу у «Свободу» Зазуляка підштовхнула ситуація з приходом до влади Януковича, до балотування тепер у Верховну Раду успіх іншої партії. (Чернівецьку кандидатку від  партії Зеленського пані Олену Лис, Зазуляк визначив, як «людину нізвідки» і здивований, що теперішній Президент вірить, що можна кудись рухатися із “такою різношерстою кампанією”).

Василь Зазуляк починав свій трудовий шлях, як заробітчанин у Сполучених Штатах Америки, але згодом вирішив, що у рідній країні зможе краще розвиватися, як особистість, і буде мати  більш широкі перспективи та можливості. Повернувся додому, успішно зайнявся будівельним бізнесом, здобув освіту у Київському національному університеті будівництва та архітектури. Одружений, виховує двох дітей.

На прес-конференції був представлений інтерактивний сайт http://zazulyak.com.ua , де виборці   можуть звернути увагу депутата на проблеми міста, ознайомитися із біографією Василя Зазуляка, із принципами та повноваженнями роботи народного депутата тощо. На сайті запроваджено своєрідну систему контролю над депутатом, точніше, виконанням його обіцянок.

Гасло, під яким пан Василь проводив прес-конференцію «Депутат – це робота». Одне з гасел його передвиборчої сторінки  «Зробити місто комфортним – мій обов’язок!».

З відеозаписом прес-конференції кандидата можна ознайомитися за посиланням  на Фейсбук-сторінці кандидата у народні депутата Василя Зазуляка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини