Правоохоронці перевірять, чому Каспрук вимагав додаткові кошти на ремонт вулиці Богдана Хмельницького

27.06.2019

Одним з найбільших порушень, виявлених системою ProZorro, у Чернівцях було на вулиці Богдана Хмельницького. Про це у програмі «Про головне з Антоніною Фігель» на телеканалі «Чернівецький промінь» розповів член виконкому, фахівець із процедури державних закупівель Микола Проданюк.

«Одне з найбільших порушень, коли Олексій Павлович звертався до депутатів щодо вулиці Б. Хмельницького і казав, що об’єкт практично готовий… Але потрібно виділити ще трохи грошей. Гроші виділили. Проте, згодом виявилося, що в системі ProZorro та попередній системі закупівель, котра діяла в Україні раніше, були підписані всі акти виконаних робіт. Тобто, згідно з документами, вулиця вже була здана», – розповів Микола Проданюк.

Вийшло так, що після підписання необхідних паперів та завершення робіт Каспрук домігся виділення ще 17 мільйонів гривень на завершення вулиці.

«Тоді це викликало чималий резонанс у міській раді. Проте, справа за правоохоронними органами. Вони приймають рішення про перевірку і визначають, чи є на їхню думку склад злочину. Крім того, нещодавно до Чернівців приїхала державна аудиторська служба. Вони перевіряють діяльність міської ради. Зокрема, й вивчають процедуру проведення закупівель. Тож, цікаво буде дізнатися про результати цієї перевірки», – додав Проданюк.

Джерело: promin.cv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини