Яценюк боїться гніву чернівчан. Хто представить “сильну команду” у складні часи на 201 виборчому окрузі

29.05.2019

У сильної команди для складних часів настали складні часи

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман цього тижня презентує свою партію “Українська стратегія” і вже точно відомо, що він не бере у свою команду Яценюка та «Народний фронт». У діючого прем’єра побоюються, що хвиля антирейтингу попередника та його партії потопить «Українську стратегію». Після цього «Народний фронт» був змушений терміново зібратись аби визначитись, що робити і у якому форматі тепер йти на парламентські вибори.

Рейтинг довіри українців до «Народного фронту» та особисто Арсенія Яценюка сьогодні становить від 0,2% до 1%. Тож «фронтовики» себе не тішать ілюзіями потрапити у парламент за списком. Виключення становить хіба лідер фракції Максим Бурбак, який заявив, що 5 років тому їм також нічого гарного не пророкували, а вони набрали 23%. Але це він сказав мабуть більше для самозаспокоєння себе та 0,2% українців, які все ще вірять у його промови.

Тож цілком логічно, що на зібранні всерйоз говорили про те щоб не йти за списком, а зосередитись на мажоритарці.

Що стосується Буковини, то тут «Народний фронт» представлений Федоруком від Чернівців (201 в.о.) та Бурбаком від 204-го округу. І якщо по Бурбаку все зрозуміло, він піде від свого округу, який регулярно «підгодовував» грошима з бюджету, розповідаючи байки про успішний «Народний фронт», то хто піде від Чернівців стало головною інтригою.

Федорук і досі впевнений у своєму непохитному рейтингу, хоча для міста він за своєї каденції практично нічого не зробив. З іншого боку його підпирає поновлений нещодавно на посаді міського голови Олексій Каспрук. Будемо відверті, навести лад у Чернівцях йому так і не вдалось, більше того, за його керування, завдяки постійним конфліктам, місто перетворилось на руїну. Олексій Павлович вже настільки звик розводити руками і знаходити винних у своїй бездіяльності, що наврядчи він зможе продуктивно працювати не залежно від складу міської ради. Тож, він марить місцем у сесійній залі Верховної Ради, де можна розчинитись серед чотирьох сотень депутатів та раз на пів року виступити з трибуни і висловити стурбованість якимось процесами. А висловити стурбованість у нього виходить наразі найкраще у Чернівцях. Тож, він вважає, що цілком би міг виграти 201-ий округ, використовуючи образ жертви ображеної депутатами.

Та несподівано У ЗМІ з’явились інформація, що від Чернівців по мажоритарці піде сам Арсеній Яценюк. Скоріш за все це було спробою вивчити реакції чернівчан, ніж реальним кроком балотуватись у рідному місті. До того ж ставка такого кроку занадто висока. В одну мить, нібито успішний реформатор та екс-прем’єр, популярний та потужний політик, може перетворитись на політичного лузера, який програв вибори на окрузі не в Києві, не у Львові, а у рідних Чернівцях. Враховуючи, що за часів свого прем’єрства він не зробив для Чернівців абсолютно нічого, електоральні настрої в Чернівцях подібні до всеукраїнських, а зневага до Яценюка, мабуть ще більша, через вищезазначені причини. Тож Чернівці, які дали дорогу молодому Арсенію в політику, могли і завершити його політичну кар’єру. Тож не дивно, що Арсеній Петрович просто боїться йти на вибори від Чернівців, адже тоді доведеться або жити з ганьбою, або інший варіант запропонований зі сцени Майдану самим Яценюком. Тож на кого зробить ставку у Чернівцях сильна команда у складні часи наразі залишається таємницею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини