Яценюк піде на вибори по «мажоритарці» у Чернівцях

28.05.2019

Вчора відбулося засідання фракції «Народний фронт». На поряду денному стояло лише одне питання – як йти на вибори, щоб не зазнати повного фіаско.
Згідно останнього соцопитування рейтинг довіри до «Народного фронту» в Україні становить лише 0,2%. Звісно, що шансів подолати 5% бар’єр у «фронтовиків» немає, а з ганьбою, лідер «фронтовиків», як ми знаємо, жити не буде. Та мова йде не про «кулю в лоб», а про те, що скоріш за все партія піде лише на «мажоритарку», адже і з Гройсманом не склалось.

За інформацією парламентарів, термінову зустріч призначили у зв’язку з тим, що спільний похід команд Арсенія Яценюка та Володимира Гройсмана на наступні вибори не відбудеться. Начебто колишній і нинішній прем’єри не знайшли спільної мови і днями остаточно розсварились.

Як повідомлялось раніше, до останнього часу колишній і нинішній прем’єри  вели переговори про спільний похід на парламентські вибори. Врешті Володимир Гройсман оголосив, що планує самостійно вести в парламент партію «Українська стратегія».

Саме тому Яценюк запропонував своїм соратникам йти на вибори самостійно, у форматі висування у мажоритарних округах. Зокрема, сам екс-прем’єр має намір обиратись у наступний парламент в окрузі в рідних Чернівцях. Таким чином буде діяти і лідер фракції «Народного фронту» у парламенті Максим Бурбак: він собі обрав сусідній з Яценюком округ.

Деякі депутати спробу.ть потрапити у списки інших партій. Зокрема вже не є секретом, що спікер парламенту, «фронтовик» Андрій Парубій отримає місце у списку партії екс-президента Петра Порошенка «Європейська солідарність». Він також намагається виторгувати у Порошенка кілька місць для своїх соратників з «Народного фронту», – повідомляє glavcom.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини