Чому Каспрук не зізнається, що хоче балотуватися до Верховної Ради

28.05.2019

Оголошення президентом Володимиром Зеленським дострокових виборів Верховної Ради України, як не дивно, зіграло злий жарт з поновленим на посаді Олексієм Каспруком.

Вчора, під час брифінгу журналісти допитувалися у Олексія Павловича, чи балотуватиметься він до парламенту і від якої політичної сили?

Каспрук намагався віджартовуватися, що участь у голосуванні він братиме виключно як виборець. Але, насправді, за його зовнішньою бравадою криється невизначеність та розгубленість.

Поки Каспрук судився з депутатами міськради за своє поновлення йому вдавалося вдало експлуатувати образ політичної жертви. І на цьому фоні він міг би позмагатися за перемогу у Чернівецькому мажоритарному окрузі.

Містом вже давно ширилися чутки, що Олексій Павлович мріє потрапити під купол ВР. Адже там не треба думати про розбиті дороги та застарілі мережі, а спокійно плескати язиком, дрімати на засіданнях та чухати потилицю. Зрештою, робити все те, що так вдало робив Каспрук у Чернівцях. Ще й зарплату за це отримувати.

Однак, після того як суд повернув його до кабінету, ситуація змінилася. Тепер імідж жертви треба змінювати на імідж господарника. А з господаркою у Олексія Павловича хронічно не складається, і саме це і стало причиною, чому депутати відправили його у відставку.

До того ж далеко не всі виборці Каспрука зрозуміють його рішення втекти з Чернівців до Києва.

Ще однією проблемою для Каспрука є те від якої партії балотуватися. «Народний фронт» вже однією ногою у політичної труні і жодної користі не принесе. А в умовах короткотривалої кампанії прибиватися до якоїсь іншої партії вкрай складно, адже там вистачає своїх бажаючих йти в депутати.

Очевидно, що у Каспрука є велика спокуса забути про Чернівці як про страшний сон і осісти у стінах парламенту. Однак рішення треба приймати вже і зараз, а ризики залишитися ні з чим є дуже великі.

Справа про поновлення Каспрука нині переглядається в апеляційному суді. Коли і яке він прийме рішення, наразі, не знає ніхто. Якщо Каспрук пройде до парламенту, то рішення суду для нього вже буде неважливе. І він зможе навіть маневрувати, обираючи між депутатських мандатом і столом по феншую у Ратуші.

Але, якщо Каспрук програє вибори, а суд скасує його поновлення, то це остаточно поховає його політичні амбіції.

Хоча, можливо, причиною мовчазної поведінки Каспрука є те, що за інформацією ЗМІ, балотуватися по мажоратирному округу в Чернівцях планує сам лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк.

При цьому, Яценюк знаходиться у такій самій патовій ситуації, що і Каспрук, адже якщо він прграє вибори у Чернівцях, то це означатиме безславний кінець «Народного фронту» і його як політика.

Захар Подкидишев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини