На стихійних ринках у Чернівцях торгують “оптовики”, – Гавриш

27.05.2019

Реалізовують товар на стихійних торговищах «підприємці», котрі не платять податків

Проблема стихійної торгівлі у Чернівцях набуває дедалі більше обертів. Як розповів у програмі “Діалоги” на телеканалі “Чернівецький промінь” директор департаменту розвитку Чернівецької міської ради Віталій Гавриш, торговці на тротуарах відчувають безкарність, і їхня кількість збільшується. Водночас на ринках місця доступні, і є чимало порожніх прилавків.

Ціна за місце на базарі не те що демократична – вона смішна. Думаю, що 5 гривень на день за один квадратний метр торгової площі, не є великими коштами.

Крім того, часто доводиться чути припущення, що люди, які торгують своєю продукцією – це бідні селяни, які приїхали до міста заробити копійку, а ми з ними збираємося боротися. Скажу відверто, що це неправда.

За словами Віталія Гавриша, здебільшого торгівлю у непризначених для цього місцях здійснюють люди, які купують продукцію на оптовому ринку в Чернівцях. Вони ж і розміщують своїх працівників на цих точках. Тож основна маса продукції на стихійних торговищах – оптові закупівлі. А так звані «підприємці» не платять жодних податків за це.

Що ж до немічних бабусь, які намагаються продати будь-що, вони так само можуть реалізовувати свою сезонну продукцію на ринках. Там чимало людей, які торгують своєю городиною. Якщо ж є велика потреба, ми можемо поспілкуватися з ринками й ті, можливо, підуть на поступки. Але те, що вони хочуть просто реалізувати свою продукцією там, де їм зручно або там, де великі пішохідні потоки, це не є правильно. Втрачається туристична привабливість, створюється дискомфорт для людей, які просто пересуваються містом. Тому з цим потрібно боротися, – каже Віталій Гавриш.
Джерело: “Чернівецький промінь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини