У “Чернівцітеплокомуненерго” пояснили, чому не вмикають опалення

17.04.2019

батарея_дітиУ будинках та об’єктах соціальної сфери не планують вмикати опалення, незважаючи на зниження температури, про це розповів начальник “Чернівцітеплокомуненерго” Олександр Меленчук.

Опалювальний сезон закінчився 8 квітня. Знову ввімкнути опалення – це технологічно неможливо. Адже відповідно до законодавства, ми повинні наперед закупити електричну енергію, газ. Для цього мають бути кошти. Споживачі не розраховуються з нами вчасно за теплову енергію, тому ми це зробити не можемо. Нам чернівчани заборгували понад 62 мільйона гривень, ми і так з надривом працювали”, – сказав Олександр Меленчук.

Він також зазначив, що “Чернівцітеплокомуненерго” розпочало вже підготовку до наступного опалювального сезону.

На деяких котельнях вже зняли обладнання, звільнили працівників, які їх обслуговували. Зупинили всі насоси і частини води немає у системі. Також на деяких мережах розпочаті ремонті роботи”, – пояснює Олександр Меленчук.

Крім того, відновлення опалення буде дорого коштувати бюджету.

Навіть якби вирішили запустити опалення, потрібно не менше 5-6 днів, щоби це вдалося зробити. За той час потепліє. Розуміємо, що холодно, але впродовж цього періоду похолодання дешевше грітися камінами, ніж заново “розганяти” систему”, – сказав Олександр Меленчук.

Джерело: molbuk.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини