У парку Шевченка облаштують ландшафтний простір

11.04.2019

квітиВолонтери з Чернівців, Києва та Харкова ініціювали новий проект розвитку парку імені Шевченка “Таїнство Любові”. Проект розроблявся чотири роки та передбачає мінімальні затрати.

Щоби осучаснити міський парк волонтери запросили ландшафтну дизайнерку з Києва Людмилу Самойленко.

«Відштовхувалися від того, що є пам’ятник у вигляді серця, який притягує закоханих. Тому цю зону назвали «Таїнство любові». Ми намагаємося створити атмосферу, в якій кожен зможе по-своєму відчути любов», – розповіла дизайнерка.

Рослини для посадки Людмила привезла з Києва – це волонтерський внесок замовників, для яких вона робила різні проекти. Частину рослин купила адміністрація парку. Директор парку надав достатньо землі, а також помічників та техніку, аби розрівняти територію для посадки.

Цей сонячний простір, як його називає пані Людмила,  буде сформований таким чином, щоб тут було комфортно відпочивати. Щоб можна було спокійно побути наодинці з природою – саме те, для чого потрібен парк.

В перспективі все буде виглядати так: пішохідні доріжки, лавки-лежаки, на яких можна буде і посидіти, і полежати. Решта простору буде зливатися з уже існуючою природою, з існуючими посадками. Тут також висадять нові рослини, які мало використовуються на Буковині – злакові трави. Вони уже висаджені чіткими формами між доріжками, – пише buk24.com.ua.

Висаджують в основному багаторічні рослини. Не потрібно буде щороку їх оновлювати. Частина проекту – експеримент.

«В Європі дуже поширені посадки такого типу, в Україні їх ще немає, я спеціально дізнавалася. Ми вчимося у європейських майстрів, щоб потім створювати щось подібне у нас», – додала Людмила Самойленко.

Охороняти цю територію буде як паркова, так і приватна охорона, аби довше зберегти красу і не допустити актів вандалізму.

20190411_102001-01-e1554981346505

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини