У Спецкомунтрансі пояснили, хто має вивозити великогабаритне сміття з вулиць міста

08.04.2019

сміттяОстаннім часом мешканці деяких мікрорайонів Чернівців нарікають на незадовільний вивіз сміття. В першу чергу це стосується великогабаритного сміття, яке скупчується біля контейнерів та захаращує вулиці.

Деякі приватні підприємці, які виграли тендери на утримання вулиць в належному стані, роблять вигляд, що їх це не стосується.

Натомість, у комунальному підприємстві «Чернівціспецкомунтранс» роз’яснили якими документами регламентується вивіз крупно габаритного сміття і хто мав би його здійснювати.

«Надання послуги вивозу великогабаритного сміття чітко прописано в наказі міністерства регіонального розвитку,будівництва та ЖКХ України № 133:

1.7 Великогабаритні та ремонтні побутові відходи збираються окремо в контейнерах місткістю 8 куб.м і більше, які розташовуються на спеціальних майданчиках з твердим покриттям. Затверджений цій наказ? 01.08.2011 року. А зараз треба заглянути в старі правила благоустрою і побачити, що там прописано зовсім інше великогабаритне та будівельне сміття має складатися на контейнерних майданчиках і вивозитися тракторами. Так роками утворювалися сміттєзвалища на контейнерних майданчиках. З 2011 року Чернівці стали ледь не єдиним містом в Україні де не існує норм на збирання великогабаритного сміття та не забезпечені умови для його збору», – йдеться у повідомленні Спецкомунтрансу на сторінці у facebook.

Також у комунальному підприємстві повідомили, що у Департаменті ЖКГ вирішили запровадити прозорі правила гри та оголосити тендери на вивіз великогабаритного сміття.

«Департамент ЖКГ планує оголосити тендери на цивілізований збір і перевезення великогабаритного сміття, організувати місця збору великогабаритного сміття та внести зміни в правила благоустрою, про що дане протокольне доручення депутатським корпусом», – зазначають у Спецкомунтрансі.

Окремо керівник підприємства Олександр Летучий звернув увагу на те, що деякі чиновники лише після свого звільнення почали активно перейматися проблемами сміття у місті.

Мова, вочевидь, йде про колишнього начальника Інспекції з благоустрою Сергія Обшанського, який нині почав шукати стихійні смітники. Хоча займатися цим він би мав саме тоді, коли очолював інспекцію з благоустрою.

«Чому з 2011 року не вносилися зміни в Правила благоустрою, чому стільки років ця проблема нікого не турбувала? Чому тільки коли чиновник йде з посади починає опікуватись проблемами санітарного стану міста? Чому раніше його все влаштовувало?», – написав керівник підприємства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини