Регіональний експрес Чернівці-Львів тепер відправляється зі станції «Чернівці-Південна»

02.04.2019

731 березня на Буковині стартує транспортний експеримент. Упродовж двох місяців швидкісний потяг Чернівці–Львів № 701/702 буде курсувати з/до станції «Чернівці-Південна», що на вулиці Маловокзальній, 21А.

Будівлю станції “Чернівці-Південна” відкрили ще у 1866, і за 153 роки її зовнішній вигляд практично не змінився. Фасад ще австрійських часів, радянська влада також мало що змінила – лише провела невелику реконструкцію всередині приміщення.

На станції є дві пасажирські платформи завдовжки 134 метри кожна. Вони хоч і досить вузькі, але їхня ширина відповідає нормам.

«Це станція більше вантажного типу, пасажирських поїздів тут їздить дуже мало. Лише приміські потяги Чернівці–Вадул-Сірет і Чернівці–Сторожинець. Раніше ще ходив поїзд на Бухарест і Варну один раз на тиждень, але він на нашій станції не зупинявся, просто проїжджав повз неї», – пояснює начальник станції «Чернівці-Південна» Володимир Луців.

Експеримент, під час якого «Чернівці-Південна» прийматиме потяг «Чернівці-Львів», триватиме два місяці – у квітні та травні. Запровадження цього сполучення на постійній основі розглядатимуть за результатами аналізу пасажиропотоку впродовж цього часу та виходячи з технічних можливостей.

 У перший день експерименту станцією скористались 10 пасажирів. Троє пасажирів сіли на потяг до Львову, а 7 приїхало зі зворотнього рейсу. А сьогодні вже 7 пасажирів поїхали до Львову, – пише shpalta.media.

1406137142

Фото «Шпальта»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини