У чернівецькому кафе отруїлися семеро людей

11.03.2019

лікарняУ Чернівцях 5 учасниць та організаторок всеукраїнського руху отруїлися в одному із кафе у центрі міста. Про це promin.cv.ua розповіла координарка руху у Чернівцях Анна Сисак.

За її словами, 8 березня вранці учасники снідали у цьому закладі, однак уже ввечері двом туристкам та трьом організаторкам стало зле. Усі вони звернулися до лікарів з однаковими симптомами – слабкість, нудота, головний біль та висока температура.

Наразі постраждалі перебувають у медичних закладах. Двоє з них – у інфекційному відділенні Чернівецької обласної клінічної лікарні, одна учасниця – 15-річна дівчина – потрапила до лікарні швидкої медичної допомоги. Ще двоє лікуються вдома.

Як згодом виявилося, у цей день до обласної лікарні звернулася пара, яка також харчувалася у кафе та мала ті ж симптоми.

 «8 березня ми з моїм хлопцем снідали у цьому закладі, – розповідає потерпіла Поліна. – Замовили страви з м’ясом і яйцем та з тунцем. Уночі моєму хлопцю стало зле – його лихоманило, піднялася температура, почалася блювота. Вранці в мене почалися ті ж симптоми, тож ми викликали «швидку». Лікарі спитали нас, чи ми бува не їли у одному з кафе у центрі. Ми здивувалися, але, як виявилося, в цей же день до них потрапили ще четверо дівчат, які також там снідали. У всіх нас медики підозрюють сальмонельоз». 

У Держпроспоживслужбі підтвердили факт отруєння.

«Ми отримали інформацію про п’ятьох осіб, які отруїлися у кафе. Серед них – неповнолітня, – зазначає начальник відділу відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів ГУ Держпроспоживслужби Чернівецької області В’ячеслав Чернявський, – Попередній діагноз – харчова токсикоінфекція. Лікарі підозрюють сальмонельоз. Вчора спільно з Чернівецьким обласним лабораторним центром ми провели позапланову перевірку цього закладу харчування. Наразі вивчаємо всі факти та документацію, і лише після цього можемо приймати рішення».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини