На Буковині контрабандиста засудили до трьох років тюрми

07.03.2019

тюрмаГлибоцький районний суд засудив на три роки позбавлення волі організатора незаконної переправи людей через кордон з метою контрабанди сигарет до Румунії. Про це йдеться в опублікованому вироку суду на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень. Про обвинуваченого відомо, що він є громадянином України та румуном за національністю.

Свою злочинну діяльність організував ще влітку 2017 року. Для цього він домовився із начальником групи молодших інспекторів прикордонної служби відділу “Черепківка”. У свою чергу прикордонник, будучи на посаді помічника старшого зміни прикордонних нарядів відділення з місцем дислокації в селі Біла Криниця, залучив до сприяння контрабанді сигарет двох своїх колег, які заступали на зміну. В обумовлений час цей прикордонний наряд мав відійти в інше місце патрулювання та не помічати незаконний перетин кордону з Румунією групи осіб, які переносили сигарети. У ніч з 5 на 6 серпня 2017 року четверо осіб щонайменше тричі перетинали українсько-румунський кордон, під час яких переносили на собі контрабандні сигарети. Усі задіяні у схемі прикордонники знали про незаконний перетин, але не виконали покладених на них державою обов’язків та не затримали порушників. Лише під час третього разу перетину кордону групу контрабандистів із сигаретами затримали румунські прикордонники, – пише acc.cv.ua.

В судовому засіданні обвинувачений не визнав свою вину, сказав, що кордон не перетинав і контрабандою сигарет не займається. Просив суд його виправдати. Проте, наявні докази, в тому числі свідчення прикордонників та інших осіб, задіяних у цій схемі, вказують на вину організатора контрабанди. Крім того, в суді представили телефонні розмови практично усіх осіб, в тому числі і організатора схеми з прикордонниками, в яких чітко прослідковується організація контрабанди сигарет до Румунії. Безпосередніх виконавців, які переносили сигарети до Румунії, притягнули до адміністративної відповідальності ще у 2017 році.  Двох прикордонників, які сприяли незаконному переміщенню сигарет до Румунії, засудили в березні 2018 року до умовного терміну. Глибоцький районний суд визнав обвинуваченого винним в організації незаконного переміщення осіб через державний кордон. При призначенні вироку суд взяв до уваги кілька пом’якшуючих обставин. Зокрема те, що основною метою злочину було незаконне переміщення сигарет, а не людей через кордон. Також пом’якшуючою обставиною суд визнав і те, що обвинувачений отримав від такої діяльності невеликий дохід.

Засудженому призначили нижчий термін за мінімальне покарання по інкримінованій статт, зокрема організатора злочинної схеми засудили на три роки тюрми. Хоча дана стаття передбачає покарання від семи до дев’яти років ув’язнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини