Каспрук зацікавлений у конфліктах в сесійній залі, а не вирішенні проблем підприємців ринку «Буковинський»

05.02.2019

КаспрукКонфлікт навколо продовження оренди ринку «Буковинський» був спровокований деякими політиками. Таку думку висловив секретар Чернівецької міськради Василь Продан.

Нещодавно одна група чернівчан, що також вимагала вирішення їх питання, зрозуміла чому конфліктна ситуація лише розпалюється, а питання не вирішується. Після цього чернівчани попросили екс-мера Олексія Каспрука більше їм не «допомагати». Вирішення проблеми одразу перейшло в конструктивне русло. Тоді Олексій Каспрук, який зацікавлений у постійних конфліктах в сесійній залі та зривах сесії, переключився на «допомогу» підприємцям ринку «Буковинський». І поки підприємці «ведуться» на казки екс-мера, вирішення їх вимог затягується. Адже насправді чим довше триватиме конфлікт, тим більше політичних дивідендів здобуде Олексій Павлович і у вирішенні питань підприємців ринку «Буковинський» він не зацікавлений.

«На сесії люди були підбурені зокрема політиками і люди повинні розуміти, з якими намірами ті ж політики підбурили їх до конфлікту з депутатами.

Той ринок у досить таки неприглядному стані. Нема там відповідних умов для торгівлі, він занепадає, дещо у депресивному стані. Але звичайно, люди переживають за свої робочі місця, а коли вони ще й налаштовані певними політиками, особливо, коли їм кажуть: «У вас все заберуть, вас хочуть викинути», – звичайно люди переживають.

Але знову ж таки, підприємці мають думати про справжні мотиви тих політиків, які їх підбурюють. Що треба політикам: вирішити питання, чи зробити конфлікт. Я думаю, що підприємцям треба більш виваженіше та ретельніше підходити до таких питань», – розповів Василь Продан.

Секретар міськради запевняє, що побоювання людей, що вони залишаться без своїх робочих місць насправді безпідставні.

«Я бачу, що у людей побоювання, що вони залишаться без своїх робочих місць, тому що їм здається, що там ось-ось розпочнеться реконструкція. Але насправді, у тому рішенні, яке було прийняте про надання в оренду на 15 років, є пункт, де вказано, що мінімум 5 років без права будівництва. Але навіть після цих п’яти років, для того, аби розпочати будівництво, потрібно отримати містобудівну документацію.

А містобудівна документація отримується після довгих черг процедур серед яких є громадські слухання. І якщо за цих 5 років підприємці з власниками ринку не знайдуть спільної згоди, то вони так само прийдуть на громадські слухання і будуть проти того, щоб там був ринок чи торговий комплекс. Відповідно підприємець тоді не отримає містобудівні умови і не зможе будувати там торговий комплекс. Тобто побоювання тих людей, які там торгують дещо перебільшені і не мають під собою ніяких підстав», – заявив Василь Продан.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини