Крах Карімовських фейків. Чернівецький бюджет визнали найвідкритішим в Україні

31.01.2019

Карімова КаспрукЧергові фейк-месіджи Каспрукокарімовської команди розбились на друзки.

Чернівці знову перемогли. Цього разу у досить престижному рейтингу бюджетної прозорості. Про це, звісно, не напишуть ЗМІ орієнтовані на знятого за бездіяльність екс-мера. І навіть прес-служба міськради, яка перша мала б повідомити про таке досягнення, чомусь промовчала, чи то з природної ліні, чи то саботуючи успіхи нової команди.

Ціла команда Каспрукокарімовських «ботів» в соцмережах розповідає чернівчанам фейки, як команда Продана зловживає з бюджетними коштами та обкрадає місто, про закупівлі без тендерів і т.д. Все це згодом з’являється у ЗМІ, які орієнтовані на екс-мера, або належать «Народному фронту». Звісно ж, інформацію подають маніпулятивно, щоб переконати чернівчан у міфічних злочинах і зловживаннях. А згодом усі потуги команди знятого за бездіяльність Олексія Павловича виявляються марними і їх фейк спростовують всеукраїнські рейтинги, які ґрунтуються на  міжнародно визнаній методології. Адже пояснити яким чином нібито «непрозорий бюджет» визнається найбільш відкритим в Україні, не зможе ні Карімова, ні Каспрук, ні їхні ручні ЗМІ.

нагородженняСеред міст України було 11 номінацій щодо бюджетної прозорості. Чернівці номінувались на перемогу у 7-ми з 11-ти, у тому числі у головній номінації «Кришталь року – місто». Окрім цього наше місто увійшло до списку кращих за «Найкраще залучення громадян до бюджетного процесу», «Найбільш інноваційні практики бюджетної прозорості», «Найбільш відкриті видатки», «Оприлюднення бюджетних  даних в машиночитному форматі» «Найпрозоріші комунальні підприємства». Перемогу ж Чернівці здобули в номінації ««За відкритість бюджетної інформації»

Для довідки

Премія «Кришталь року» – перша в Україні нагорода міст, які здобули найвищі бали індексу прозорості місцевих бюджетів. Індекс одночасно показує стан речей в бюджетній сфері та слугує дороговказом показників і практик прозорості бюджетного процесу, до яких варто прямувати. «Кришталь року» відзначає найкращі міста, які пройшли оцінювання за міжнародно визнаною методологією. Вони продемонстрували найпрозоріший бюджетний процес, до якого залучені мешканці, і який спирається на інформаційні технології для забезпечення підзвітності публічних коштів.
Подію «Кришталь року» організовує консорціум проектів міжнародної технічної допомоги за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Представництва Європейського Союзу, Уряду Канади, Фонду Східна Європа та Міжнародного фонду «Відродження».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини