Кондукторам у чернівецьких тролейбусах видадуть мобільні валідатори

21.01.2019

електронний квитокПершим етапом запровадження електронного розрахунку за проїзд у громадському транспорті стануть мобільні валідатори. Тобто, кондуктора матимуть при собі термінали, з допомогою яких пасажири матимуть змогу розплатитися за проїзд.

За словами заступника Чернівецького міського голови Володимира Середюка, це перехідний етап для того, щоби люди привчилися користуватися електронним засобом платежу. Досвід інших міст демонструє, що спочатку чимала кількість містян все одно платитиме готівкою – понад 90%. Далі буде другий етап.

«Цього року вже виділили кошти в бюджеті та переказали їх комунальному підприємству «Муніципальний інфоцентр». Тож найближчим часом оголосять тендер на закупівлю стаціонарних валідаторів. Таким чином, ми плануємо забезпечити один стаціонарний валідатор і один мобільний у кожен транспортний засіб», – розповів Володимир Середюк в ефірі програм «Тема дня» на телеканалі «UA: Буковина».

 Далі в планах у міської ради придбати ще по стаціонарному пристрою в кожен транспорт. Виділених трьох мільйонів гривень буде достатньою для придбання близько 70 стаціонарних валідаторів.

«Потреби виділяти додаткові кошти цього року немає. Мало того, нині середня вартість валідаторів знизилася, і якщо така динаміка цін збережеться, цих пристроїв можна буде придбати більше», – зазначив Володимир Середюк.

Джерело: promin.cv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини