РНБО підтримало рішення ввести воєнний стан в Україні

26.11.2018

воєнний станНа терміновому засіданні РНБО було підтримано рішення про введення в Україні воєнного стану на 60 діб через акт агресії Росії на Чорному морі.

Відповідне рішення було прийнято через дії Російської Федерації в Азовському морі. Військовий стан пропонується ввести строком на 60 днів. Вже сьогодні Верховна збереться на засідання для прийняття рішення про введення воєнного стану, – пише “Укрправда”.

“Запровадження воєнного стану не означає, що Україна проводитиме наступальні дії. Україна буде проводити дії щодо оборони своєї території. Це не означає зміни положення на фронтовій лінії Донецької та Луганської областей. Рішення не передбачає негайної мобілізації, але буде проведено роботу з резервом першої черги. Рішення не буде передбачати обмеження конституційних прав громадян”, – наголосив Президент України Петро Порошенко.

Також Порошенко додав, що після агресії РФ у неділю Україна не виключає інших операцій, в тому числі наземних, проти суверенітету і територіальної цілісності України.

Нагадаємо, вчора 25 листопада російський спецназ захопив українські військові катери на Чорному морі. Малі броньовані артилерійські катери “Бердянськ”, “Нікополь” вражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир “Яни Капу” також силоміць зупинений. Серед українських військових шість поранених, двоє з них – важко. Зв’язок з 23 військовими блокується, кораблі захоплені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини