Через викриття “кришування” контрабанди заступником начальника оперативно-розшукового відділу прикордонної служби Красноїльська, військова прокуратура проводить обшуки у місцевих мешканців

24.11.2018

прикордонникНа українсько-румунській ділянці державного кордону останнім часом загострилася ситуація: виявлено найбільше спроб контрабанди цигарок. Поза пунктами пропусків порушники різними способами намагаються переправити тютнові вироби: організовують каравани, так званих, «верблюдів», яких на річкових ділянках кордону вдягають в гідрокостюми, використовують дельтаплани та безпілотники.

Через активізацію порушників та їхні зухвалі дії рішенням керівництва Держприкордонслужби на Закарпаття та Буковину направлено додаткові резерви відомства. До посилення також залучені підрозділи мобільного загону «ДОЗОР», декілька прикордонних комендатур та кінологи з службовими собаками.

Крім того, резерви залучаються до оперативних заходів в рамках досудових розслідувань кримінальних справ. Усі заходи Державна прикордонна служба України проводить у тісній співпраці з іншими правоохоронними органами.

Вчора в Чернівецькій області в населених пунктах Сторожинецького району міжвідомча група у складі співробітників оперативно-розшукових підрозділів і внутрішньої безпеки Західного регіонального управління Держприкордонслужби, співробітників військової прокуратури Західного регіону, Національної поліції, Служби безпеки України та ДФС за підтримки спецпризначенців провела обшуки у 22 житлових приміщеннях, власники яких можуть бути причетні до незаконного переміщення сигарет через державний кордон.

Заходи проводилися в рамках кримінального провадження за низкою статей ККУ і у відповідності до ухвали суду. У ході обшуків з-поміж іншого вилучено ящики з тютюновими виробами, мобільні телефони, радіомодуль керування квадракоптером, зброю, прилад нічного бачення.

Наразі продовжуються слідчі дії, – повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що заступник начальника оперативно-розшукового відділу прикордонників у Красноїльську тісно співпрацював з місцевими контрабандистами.  У результаті незаконних дій прикордонника,  військовою прокуратурою було відкрито кримінальне провадження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини