Буковинців проти волі утримували у реабілітаційному центрі (фото)

23.11.2018

полтУ двох реабілітаційних центрах Полтавської області 40 людей утримували проти їхньої волі, серед “полонених” були й буковинці. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Полтавської області.

Загалом у двох центрах перебували 40 осіб, а це мешканці Полтавської, Дніпропетровської, Івано-франківської, Київської, Житомирської, Харківської, Чернівецької, Кіровоградської, Сумської та Тернопільської областей. Утримувані за кошти родичів проходили курс реабілітації від наркотичної та алкогольної залежності.

Втім, 21 пацієнт повідомив, що їх тримали на території закладів незаконно, усупереч їхній волі. Права вільного виходу з домоволодіння вони не мали, а вікна були заґратовані та закриті без доступу свіжого повітря. Окрім того, пацієнти повідомили, що працівники реабілітаційного центру примусово надавали лікарські засоби невідомого походження, а за порушення режиму карали шляхом обмеження доступу до їжі та забороною спілкування між собою.

На виконання доручення Генерального прокурора України прокуратурою Полтавської області проведено низку обшуків у Полтавському районі та місті Полтава з метою встановлення фактів незаконного позбавлення волі та обмеження особистої свободи громадян. Під час обшуку виявлено та вилучено медичну документацію осіб, які перебувають за вказаною адресою, зошити, документи, на підставі яких особи поміщалися до вказаного закладу та на основі якої здійснюється діяльність центрів.

За результатами обшуків 21 особа – мешканці Полтавської, Дніпропетровської, Івано-франківської, Київської, Житомирської, Харківської, Чернівецької, Кіровоградської, Сумської та Тернопільської областей, за власним бажанням залишили вказані реабілітаційні центри.

Наразі у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 3 ст. 190 (шахрайство) КК України, виконуються необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на швидке, повне та неупереджене розслідування обставин вказаної події, встановлення організаторів незаконних дій. За вчинення зазначених злочинів передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

01

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини