Фищук повідомив, що Мартинюк провалив закупівлю для чернівецьких шкіл комп’ютерів, меблів та іншого обладнання (документ)

23.10.2018

мартинюк_2Управління освіти Чернівецької міської ради демонструє найнижчий на Буковині показник по забезпеченості шкіл сучасними меблями, дидактичними матеріалами й комп’ютерним обладнанням.

Про це йдеться у листі за підписом голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука, копію якого molbuk.ua надав секретар міськради Василь Продан.

Зокрема, у документі зазначається, що стан освоєння грошей і незабезпеченість закладів середньої освіти Чернівців обладнанням і матеріалами є “тривожним”.

“Сесія обласної ради від 23 травня для шкіл міста Чернівців здійснила розподіл та профінансувала кошти у сумі 3874,9 тис грн, відповідно до постанови КМУ та кошти у сумі 1172,1 тис грн відповідно до розпорядження КМУ”, – йдеться у листі за підписом Фищука.

“Станом на сьогодні у Чернівцях стан забезпеченості зазначеного обладнання становить: придбання сучасних меблів – 10,5%, придбання комп’ютерного обладнання – 26%, дидактичного матеріалу – 0%, що, в свою чергу, є найнижчим показником забезпеченості по області. Департаментом освіти і науки ОДА неодноразово на нарадах, колегіях доводилася інформація до керівництва Чернівецького міського управління освіти щодо своєчасного та цільового освоєння коштів”, – зазначається у документі.

“Крім того, у березні 2018 року виділено цільові кошти у сумі 360,0 тис грн (по 90,0 тис грн) для переможців конкурсу “Вчитель року” (ЗОШ №8, гімназія №1, ЗОШ №25, гімназія №4 – найкращі показники по складанню ЗНО) та 90,0 тис грн (по 30,0 тис грн) для закладів, які працюють за програмою “Розвивальне навчання”. Станом на 1 жовтня зазначені заклади не отримали цільового фінансування”, – йдеться у тексті листа.

Чернівецька ОДА вважає причиною такої ситуації “неефективне прийняття управлінських рішень відповідними посадовими особами”.

Раніше повідомлялося, що начальник управління освіти Сергій Мартинюк, який після дострокового припинення повноважень мера Олексія Каспрука взяв довгострокову відпустку, оформив лікарняний.

лист_фищук1

лист_фищук2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини