Василь Продан привітав чернівчан з Днем міста

06.10.2018

IMG_4808Дорогі чернівчани!

Я маю сьогодні високу честь від імені Чернівецької міської ради привітати всіх Вас із святом нашого рідного міста Чернівці, із 610-тою річницею його першої писемної згадки!

Щорічне святкування Дня міста Чернівці – це гарна традиція, яка дає нам нагоду з більшою наполегливістю впорядкувати місто, оглянутися на наші здобутки, усвідомити перед якими новими викликами та проблемами ми стоїмо і запланувати їх вирішення до наступного міського свята.

Всі ми любимо і знаємо історію нашого міста, ми пишаємося його архітектурною красою, нам подобається, коли Чернівці порівнюють з Віднем чи Парижем, або навіть Єрусалимом. Із задоволенням ми констатуємо у нас все більшу кількість туристів з-закордону та цілої України, адже ці гості мають інтерес до Чернівців, вони хочуть побачити наше місто і відчути як нам тут живеться.

Найголовніший урок з історії Чернівців полягає у тому, що попередні покоління, які жили і працювали тут у минулі епохи силою своєї волі, розуму і професійної праці зуміли збудувати це чудове місто. Результат роботи не може не вражати, ми ним пишаємося, але він повинен нас надихати зберегти те цінне, що ми успадкували і професійно та відповідально розбудовувати наші Чернівці на благо сьогоднішніх чернівчан та прийдешніх поколінь.

Саме у цьому полягає покликання всіх тих, хто склав присягу служити чернівецькій громаді, кому громада доручила управляти цією перлиною України та Європи на ім’я – Чернівці. За такими гарними порівняннями та гаслами ми не повинні втратити розуміння однієї простої істини – запорука успіху Чернівців лежить виключно у взаємодії всіх членів нашої чернівецької родини. Будь-яка політична ворожнеча повинна залишатися поза межами сфер управління й розвитку міста. Замість категоричного політичного протистояння повинна прийти здорова конкуренція ідей, візій та шляхів розвитку нашого спільного дому.

Ми обов’язково наведемо лад і докладемо всіх зусиль, щоб у місті запанувала злагода і мир.

Ми повинні повернути довіру одне до одного, довіра – це найперший фундамент до спільної роботи, до нашого історичного гасла – «Спільними зусиллями!».

Я дякую сьогодні всім чернівчанам, всім, хто не покинув це місто і прагне свого людського щастя і професійного успіху саме у Чернівцях. Я дякую всім, хто переїхав з інших міст, районів і областей саме до Чернівців, дякую за Ваш вибір стати чернівчанами. Я дякую всім, хто своїми здобутками, успіхами примножує славу нашого рідного міста.

Особливо хочу подякувати всім представникам бізнесу, які створюють у Чернівцях робочі місця і забезпечують економічний розвиток столиці Буковини. А також всім волонтерам, громадським організаціям, інституціям, які долучаються до творення модерних, соціально-справделивихі культурно-вагомих Чернівців!

Зі святом, дорогі Чернівці!

Секретар Чернівецької міської ради Василь Продан

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини