Інсуліновий піар Каспрука. Чи доступні сьогодні ліки у Чернівцях

02.10.2018

insulinaАби хворі на діабет і надалі мали можливість отримувати життєво необхідні препарати, у міській раді виділять майже три мільйони гривень

Держава взяла на себе зобов’язання надавати ліки інсулінозалежним людям. Однак цьогорічного забезпечення вистачило лише на вісім місяців. Аби хворі на діабет і надалі мали можливість отримувати життєво необхідні препарати, у міській раді виділять майже три мільйони гривень.

Попри це, екс-мер Олексій Каспрук у соцмережах почав поширювати фейки, про те, що міська рада не робить нічого для вирішення проблеми, а хворі на діабет чернівчани кілька тижнів не отримують необхідні ліки. Звісно, що хворим на діабет такий тривалий термін без щоденних ліків було б вкрай важко, тож щоб колишній мер не поширював неправдиву інформацію,  депутати міськради звернулись до управління охорони здоров’я з проханням надіслали лист Каспруку з правдивою інформацією. Схоже, що відправлений у відставку за бездіяльність Олексій Каспрук, після того як у місті про нього стали забувати, не гребує піаритись використовуючи навіть такі ганебні методи.

За словами начальника управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Ігоря Незборецького  подібна ситуація з інсуліном має місце не тільки в Чернівцях, а і в багатьох інших містах України.

«З метою вирішення ситуації, що склалась та недопущення припинення виконання програми забезпечення доступності лікарських засобів, у місячний термін виконання бюджетних програм, що стосуються відшкодуванню вартості лікарських засобів, було приведено у відповідність до вимог Бюджетного кодексу України. Протягом вересня 2018 року припинені діючи договори закладів первинки з аптечними закладами та укладені договори про відшкодування витрат з Управлінням охорони здоров’я Чернівецької міської ради. Всім аптечним закладам були надані гарантійні листи, але нажаль, деякі аптеки тимчасово припинили відпуск медикаментів за пільговими рецептами», – розповів Ігор Незборецький.

На даний час відмов у виписці рецептів для отримання інсуліну в Чернівцях немає. Забезпечують даними ліками три аптеки на території міста, які належать приватній фармацевтичній фірмі 3і ( м. Львів) : вул. Гагаріна,12  т. 522830, вул. Б.Хмельницького, 77.  т. 571100, вул. Ентузіастів 2а  т.570316.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини