Відео на реєстраторі патрульних під час смертельної ДТП немає, тому що поліцейські заряджали мобілку (відео)

27.09.2018

41811604_1441846345947247_7094414081746010112_nБанальна халатність чи спроба знищити речові докази?

Нову версію подій сьогодні під час зустрічі з пікетувальниками управління патрульної поліції озвучив керівник Артур Шкроб.

Схоже, що керівництво патрульної поліції починає вже плутатись у власній брехні коментуючи смертельну ДТП за участі патрульних на вулиці Руській. Сьогодні, через 10 днів після трагічної ДТП, керівник патрульної поліції Артур Шкроб заявив, що запису на відеореєстраторі немає, тому що патрульні заряджали мобільний телефон.
Нагадаємо, що 16 вересня патрульні поліцейські на службовому авто збили на смерть 28-річного жителя Герцаївського району.

Правоохоронці стверджували, що ДТП сталось не на пішохідному переході, а поруч. Справжню картину можна було б зрозуміти з запису відеореєстратора, але він зник.

На місці ДТП в авто відореєстратора працівники прокуратури не знайшли, він виявився у однієї із патрульних, який вона вилучила нібито для того щоб ним не заволоділи обурені люди з натовпу. Що саме відбувалось з відеореєстратором за цей час наразі невідомо. Але часу було достатньо на те щоб стерти запис, замінити картку пам’яті чи іншим шляхом знищити речові докази.
В понеділок 24 вересня обурені чернівчани створили петицію з вимогою продемонструвати відео з реєстратора і за день петиція в рекордні терміни набрала необхідні голоси.

25-го вересня на спільному брифінгу СБУ та прокуратури з’ясувалось що картка відеореєстратора порожня і направлена на незалежну експертизу з метою з’ясування чи патрульні не знищили записи.

А сьогодні, під натиском пікетувальників, керівник патрульної поліції зізнався, що відеореєстратор не працював, оскільки патрульні заряджали свій мобільний. Єдине, що Артуру Шкробу мабуть забули розповісти, що якщо відеореєстратор не увімкнений до мережі є акамулятор, а якщо сідає і він, то записи попередні залишаються, а картка виявилось повністю порожньою.

Звісно, що про працюючий відеореєстратор, якщо це справді було так, патрульні знали одразу, але чомусь не повідомили ні громадськість, ні СБУ, ні прокуратуру. Схоже, що хтось просто намагається приховати знищення речових доказів, але робить це дуже невдало. Тож вимоги громади щодо звільнення начальника патрульних Артура Шкроба, який також раніше був причетний до смерті мотоцикліста в Чернівцях, виглядають цілком логічно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини