Чернівці другий рік поспіль змушені платити штрафні санкції за невчасне вибирання кредитів, які брав Каспрук

26.09.2018

ковалюкКредити, які місто отримало за часів мерства Олексія Каспрука, не лише не були потрібні Чернівцям, але й створили низку проблем. Про це у ефірі радіостанції «Буковинська хвиля» 100.0 FM заявив депутат Чернівецької міської ради Богдан Ковалюк.

“До кредиту в 17 мільйонів євро 1 мільйон гранту видали на так зване інституційне супроводження. Тобто, грантовий мільйон певні структури освоїли на написання бізнес-плану, читання лекцій співробітникам водоканалу та розробку структури підприємства. Це такі речі, які мало би саме підприємство проводити. Єдине вартісне, на що пішли ці кошти – на придбання машини, яка перевіряє підземні витоки. Куди витратили інші гроші – ми вже не дізнаємося. На поліграфічну продукцію на кшталт брошурок та флаєрів, а також на кава-брейки під час лекцій”, – каже депутат.

За словами Богдана Ковалюка, з одного боку нам пропонують дешевий кредит, а з іншого – незрозумілі структури отримують необліковані ніде гранти та освоюють його фактично на власний розсуд. Подібна ситуація абсолютно з усіма кредитами.

“Ми взяли кредит «Нефко» для утеплення шкіл і садочків. Яскравий приклад абсолютно непотрібного кредиту для міста. Передбачені в проекті роботи можна було зробити за власні кошти. Натомість ми вже другий рік поспіль змушені платити штрафні санкції за невчасне вибирання коштів. Бо два роки поспіль відбувалися тендери, які вигравали незрозумілі фірми з кримінальним минулим. Усі школи, які взяли участь в освоєнні кредиту, наразі не мають змоги закінчити ремонти – ні за власні кошти, ні за державні, ні за кошти батьків. Відтак, маємо Гордіїв вузол – кредит треба освоювати, якщо взяли його, але його використання лише створює нові проблеми”, – каже депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини