Суд відпустив водія чернівецької маршрутки, який збив на смерть пішохода

04.09.2018

ДТП-Сагайдачного1 До ДТП водій довгий час лікувався у нарколога від алкоголізму, а на судове засідання він прийшов у стані алкогольного сп’яніння. Тим не менш суд дав йому умовний термін і відпустив.

Як відомо, 2 жовтня 2016 року, близько 10 години, на вулиці Сагайдачного автобус за маршрутом №10 з’їхав на тротуар, де збив жінку та врізався у будинок. Причиною аварії був судомний напад у кермувальника із втратою свідомості , який стався прямо під час руху. Від отриманих травм жінка загинула на місці аварії.

Винуватець ДТП два тижні офіційно працював на підприємстві «Багіра», яке займається громадськими перевезеннями. У день аварії чоловік пройшов належний медичний огляд і не висловив лікареві жодних скарг на здоров’я.

Слідство встановило, що обвинувачений мав низку захворювань серцево-судинної системи, з якими він не міг бути допущеним до керування транспортними засобами категорії «D» так і будь якої іншої категорії. Мало того, у 2011 році він лікувався у нарколога від алкоголізму.

У минулому чоловік уже мав судомний напад, який стався під час керування автомобілем, внаслідок якого він в’їхав в огорожу. На підприємстві про стан здоров’я обвинуваченого та його залежність від алкоголю нічого відомо не було.

Жодних документів, які б свідчили про повне одужання від алкогольної залежності у матеріалах суду не було. Окрім того, обвинувачений з’явився на одне із судових засідань у стані сп’яніння.

За скоєне чоловік отримав умовне покарання терміном на 3 роки, якщо він протягом іспитового строку не вчинить нового злочину.

З власника ПП «Багіра» на користь сина загиблої стягнули витрати на поховання в сумі 2107,67 гривень та 60000 гривень моральної шкоди, – пише promin.cv.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини