Депутати міськради хочуть збільшити фінансування шкіл та садочків, аби припинити побори з батьків

04.09.2018

стоп-корупція-школа-777x437Під час сьогоднішньої сесії Чернівецької міської ради виконувачка обов’язків начальника управління освіти Чернівецької міської ради Олена Кузьміна заявила, що гроші із батьків у школах не вимагають. Усе, що здають, – це благодійні добровільні внески. І рішення щодо сум ухвалює не адміністрація закладу, а батьківські комітети.

Як зазначив депутат від фракції «Рідне місто» Анатолій Чесанов, часто батьків примушують здавати гроші. А якщо ті відмовляються, це позначається на ставленні до дитини. Однак Олена Кузьміна цей факт заперечила, – повідомляє promin.cv.ua.

У той же час, депутат Аліна Олевич зазначила – держава не забезпечує школи усім необхідним, тож грошей просити змушені.

«Немає коштів на миючі засоби, папери, питну воду, охорону. Тому давайте говорити чесно. Якщо з бюджету виділяють гроші лише на заробітну плату освітянам, а міська рада оплачує поточні ремонти, то решту батькам доводиться брати на себе», – заявила Олевич.

Відтак Віталій Гавриш запропонував, аби міська рада взяла на себе ті витрати закладів освіти, які зазвичай лягають на плечі батьків.

«Ідеться про забезпечення миючими засобами, питною водою, туалетним папером, інвентарем», – пояснив депутат.

У результаті управлінню освіти доручили підрахувати потреби освітніх закладів та внести відповідні зміни у програму їх фінансування.

Пропозицію підтримали 29 народних обранців.

Нагадаємо, раніше голова фракції БПП «Солідарність» у міській раді Василь Максимюк заявив, що у одній зі шкіл із батьків першокласників збирали по 4 тисячі гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини