Василь Продан повідомив, що до кінця року у Чернівцях планують відремонтувати десятки вулиць

29.08.2018

проданСьогодні під час брифінгу  секретар Чернівецької міської ради Василь Продан повідомив, що  наприкінці літа у Чернівцях освоєно лише 5% робіт по капітальному ремонту доріг міста. Мало того, це по суті лише аванси на ці роботи, а фактично ремонтні роботи були виконані не більше, ніж на 2%.

Тому, як наголосив посадовець, наразі багато зусиль буде витрачено саме для того, аби встигнути відремонтувати найбільш проблемні ділянки доріг.

«Цьогоріч у програмі щодо ремонту доріг було передбачено відновлення 46 об’єктів. Наразі провели тільки 6 тендерів з ремонту доріг на вулицях Білоруській, Корсунській, Огінського, а також тротуарів на Руській, 279 (Алея Небайдужості) та Мусоргського», – розповів Василь Продан.

Як стало відомо, договори з підрядниками цьогоріч уклали щодо 9 об’єктів: Гагаріна, Січових Стрільців, Переяслівської, Герцена, Суворова, Демократичної, Ковалевської, Липковської та тротуарів на вулиці Сімовича.

За словами секретаря міськради, у процесі відновлення дорожнього покриття на вулицях міста в міськраді  стикнулися з низкою проблем.

«Не так легко приступити сьогодні до ремонту доріг, тому що з 46 на 36 об’єктах відсутня навіть проектно-кошторисна документація або експертиза. Станом на 29 серпня ми залучили проектні інститути з Івано-Франківська, Києва, Одеси для розробки необхідних паперів», – повідомив посадовець.

Також,  головним завдання міської ради буде відновити асфальт на головних артеріях міста – на проспекті Незалежності (від вулиці Головної до Героїв Майдану і на вулиці Героїв Майдану (від кільця поблизу проспекту Незалежності до Щербанюка).

«Найближчими днями розпочнемо ремонт доріг на Дзержика, Винниченка Січових Стрільців, Щербанюка, Вільде. Сьогодні роботи стартують на вулиці Кармелюка (від залізничного переїзду до Руданського). Після цього візьмемося за вулицю Щербанюка від Героїв Небесної Сотні до Аксенина», – розповів Василь Продан.

Крім того, виникла критична ситуація з вул.Щербанюка, адже там дорога  з асфальтованої  перетворюється на гравійну.

«Раніше в міськраді планували проводити ремонтні роботи тільки з заміною комунікацій. Однак, ми вже 2 роки чекаємо з держбюджету кошти для цього і можемо прочекати ще років зо п’ять. У зв’язку з цим вирішили власними силами взятися за відновлення там асфальтного покриття. Керівник водоканалу запевнив, що стан мереж на цій вулиці дозволяє проводити там ремонт», – резюмував Василь Продан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини