Кушнірик знав, що підрядник, який виграв тендер на ремонт доріг, виконувати роботи не буде, але аванс 30% все ж дав

06.08.2018

проданПро це в ефірі програми «Пряма відповідь» на телеканалі «Чернівці» розповів секретар Чернівецької міської ради Василь Продан.

Про те, що у підрядника, який виграв одразу декілька серйозних тендерів на ремонт основних магістралей міста, недостатньо техніки та людей для виконання такого об’єму робіт, знали усі в Чернівцях. Звісно про це знав і директор департаменту ЖКГ Ярослав Кушнірик, але тим не менш виписав йому максимальну суму авансу (30%) по усіх об’єктах. Як наслідок, підрядник зміг приступити до робіт лише на одному об’єкті, та й то на два місяці пізніше вказаного терміну початку робіт. Все це призвело до того, що в Чернівцях так і не розпочали ремонт основних магістралей міста, а з підрядником довелось розривати договори.

Проте секретар міськради впевнений, що виправити критичну ситуацію з ремонту доріг у місті, до якої призвели Каспрук та Кушнірик, все ж вдасться.

«Не лише підрядники підвели по термінах ремонту доріг, це й Департамент ЖКГ, коли виплатив фірмі аванс 30%. Фірмі, яка ніколи не здавала нічого вчасно, вона бере багато робіт у Чернівцях, і це проблемний підрядник. Мало того, йому дали виграти всі тендери.

У системі «ProZorro» ставиться перелік вимог, у тому числі по техніці. Ми всі у Чернівцях розуміли, що ця фірма не має всієї техніки. Елементарно – зайдіть перевірте, заявлена техніка є в наявності цієї фірми чи немає.

Я вас запевняю, що керівник департаменту точно знав, що цієї техніки у фірми немає. Якщо я, секретар міської ради, який не є працівником комунальної сфери, знаю, що техніки немає, то пан Кушнірик чітко знав про це. Відповідно, вона не мала вигравати ці тендери. Більше того, аванс 30% виплатили фірмі не по одному, а по всіх її об’єктах 30% авансу знаючи, що фірма проблемна. При цьому усі чітко розуміли, що робіт не буде.

А на сьогодні ми маємо те, що маємо. І грошей нема, і фірма не робить роботи.

Якщо є бажання виправляти ситуацію, то вона буде виправлятися. Ми не будемо дивитися, чи апелювати до того, що було в минулому році. Будемо просто якісно виконувати свою роботу. А з цим підрядником, я впевнений, ми наведемо лад, все буде добре і він не заважатиме місту проводити ремонт доріг», – зазначив виконуючий обов’язки мера.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини