Олександр Шевченко: Українські чиновники щороку «відмивають» до 11 мільярдів гривень на ямковому ремонті автошляхів

28.07.2018

дорогиНа ямковому ремонті доріг українські чиновники щороку «відмивають» 10-11 мільярдів гривень. Про це заявив народний депутат від УКРОПу Олександр Шевченко.

Для підтвердження своїх слів представник «Українського об’єднання патріотів» навів доповідь одного з обласних керівників Укравтодору.

«Сказав (обласний керівник держагентства – Ред.), що минулого року вони залатали 8 мільйонів квадратних метрів ям. А наступного планують залатати уже 16. Я запитую: «А ті 8 мільйонів минулорічних входять до цієї цифри?» «Так, – відповідає той, –  бо ж ямковий ремонт був тільки на півроку». А потім із тих восьми буде 24, 32… А їздити нема по чому. То який сенс того ямкового ремонту? Люди хочуть ремонту, нехай поступового, але капітального», – підкреслив укропівець.

Олександр Шевченко також додав, що лише на Івано-Франківщині на утримання Укравтодору щорічно потрібно 200-300 мільйонів гривень. Натомість агентство практично не виконує свою основну функцію – контроль.

«Усі ми – платники податків. І хочемо, щоби дороги ремонтували якісно. Єдине, що вимагається від чиновників – вчасно платити та обирати ті фірми, які працюють на совість. І слідкувати за тим,  аби все було на конкурентних засадах: хто запропонував найкращу вартість, гарантії – той і робить», – зазначив нардеп.

Крім того, представник УКРОПу розвінчав міф чинної влади про рекордні кошти у розмірі 45 мільярдів гривень, які нібито виділили на ремонт українських доріг у 2018 році.

«У ці 45 мільярдів гривень входить митний експеримент, який повністю не спрацював, тому що податкова підняла індикативи. Відповідно, 10 мільярдів не буде зібрано. Ще 10 місцеві князьки «закатають» у ямковий ремонт. Попередні зобов’язання кредитів МФО, запозичені різними фінансовими інституціями, – ще мінус 10 мільярдів. Обслуговування доріг – 5-7 мільярдів. Що залишається на будівництво? Тільки здається, що цифра велика. А нічого нема», – резюмував Олександр Шевченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини