Федорук «вимагав» 400 тисяч гривень відкату

19.07.2018

вода2Принаймні так стверджує чернівчанка Алла Чобан.

За словами жінки, у 2003 році один з місцевих фахівців розробив проект постачання Чернівців якісною питною водою. Мером міста тоді був чинний нардеп від «Народного фронту» Микола Федорук. Його ознайомили з проектом. Але, як стверджує чернівчанка, він так і не був втілений у життя через те, що тодішнє керівництво Ратуші почало вимагати 400 тисяч гривень відкату за його реалізацію.

«Кілька днів у Чернівцях зустріла людину, яка добре знається на питній воді, і своєю чесною працею завоювала заслужений авторитет з-поміж ряду чернівчан. Однак він міг би дати якісну питну воду значно більшій кількості містян ще 2003 року, коли б не екс-мер Федорук М. Свого часу новий мій знайомий розробив програму із забезпечення міста якісною питною водою. З однодумцями пішли до мерії. Здавалося, ось-ось, і буде старт. Однак не сталося. Через озвучену суму відкату. На той час 400 тис. – була значна сума. Для проекту це були нормальні кошти, але не для задоволення приватний потреб чиновників із Ратуші. Відтак проект так і залишився на папері, а людина-новатор пішла своїм шляхом. Хоча й нині, попри все, готова допомогти місту. Чому? Бо так вихована!!! Ви думаєте Федорук М. забув його ім’я? Та, ні! Нещодавно у Києві простягав йому руку, але рукостискання так і не сталося. Вірю, цей чоловік, враховуючи його досвід роботи на Гравітоні, міг і водоканал тримати на плаву, а не завести у теперішню кризу та перетворити підприємство на феодальні князівства.

Інша людина трішки пізніше, через 5 років по тому, пішла до мера Федорука з розгорнутою програмою з виведення водоканалу з кризи та забезпечення міста якісною водою. І знову безрезультатна розмова. І знову ще одна невдала спроба з боку еск-мера подати руку вже тій, другій людині на Кобилянській.

Вірю, кожен з них міг би давно стати опорою водоканалу. Але навіщо? Краще вбивати людей неякісною водою.

Хочете знати імена тих, хто міг би і нині готовий допомогти місту? Отже, знайомтеся, Генадій Авраменко та Сергій Чобан.

І знайте, вони б ніколи не допустили, щоб питну воду зназаражували хлором чи натрій гіпохлоритом. Вони б зробили все, щоб місто мало якісну воду! Таку воду, як у Європі. І це не казка. Потрібна лише воля мерії та депутатів», – написала Алла Чобан на своїй сторінці у facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини