Чернівчани вважають, що після скасування маршруток тролейбусів у місті не вистачає

05.07.2018

тролейбусПісля скасування кількох автобусних маршрутів у Чернівцях (№2, №11, №12 та №40) у людей з’явилася проблема дістатися центру міста. Особливо у вечірній час. Бо маршрутки зникли, а наявної кількості тролейбусів заледве вистачає, аби обслуговувати існуючі маршрути.

«З Нижньої Южки сідаємо з сином на п’ятірку. А потім на проспекті пересідаємо на «одиничку», аби добратися до «Юності Буковини», де він займається. Усе б нічого, але інтервали руху тролейбусів не збігаються. Тому доводиться їх чекати півгодини. А від кінотеатру «Чернівці» взагалі нічим дістатися додому. Навіть пройшовшись до зупинки тролейбуса «п’ятірки», не факт, що він приїде швидше. Там інтервал руху взагалі катастрофічний», – каже чернівчанка Наталія.

«Інтервал руху тролейбусів не змінився. Наприклад, сьогодні (станом на 3 липня, – авт.) на маршрутах працюють 44 тролейбуси та один автобус МАН– На маршруті №6 – 10 машин, на №1 – 9, №2 – 7-8, №№3-5 – 12, №4 – 2, а на №11, що їде у Садгору, три тролейбуси «Дніпро» та один автобус. Зараз катастрофічно не вистачає водіїв, бо людям потрібно йти у відпустки, потрібні вихідні, хтось може захворіти», – розповідає в. о. начальника Чернівецького тролейбусного управління Михайло Олексюк.

Але якщо у літній період пасажиропотік незначний, то з настанням осені значно зросте кількість студентів та учнів, люди повернуться із відпусток. Ось тоді у тролейбусників почнуться справжні проблеми. За словами керівника тролейбусного підприємства, від 30 серпня до 1 вересня взагалі обіцяють збільшити кількість тролейбусів на маршрутах до 60 чи навіть 65.

У міській раді вважають, що наразі, зважаючи на дані моніторингу, тролейбусники справляються із наявним пасажиропотоком, оптимістично заявив на засіданні міськвиконкому заступник міського голови Володимир Середюк.

«Моніторинг полягає у тому, чи справляється тролейбусне управління з перевезеннями пасажирів по цих маршрутах, чи ні. На сьогоднішні – справляється», – каже він.

Олесь Задністровський, «Погляд»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини