Ми не дуже далеко просунулись у процесі впровадження електронного квитка з моменту підписання меморандуму, – Олексій Попович

25.06.2018

ПоповичГальмують процес бюрократичні перепони в управліннях та департаментах міськради

Роботу над електронним квитком в громадському транспорті у Чернівцях почали ще у лютому 2015-го року і за словами Олексія Каспрука мали завершити за 9 місяців. Проте активні дії з його розробки розпочались лише через 2,5 роки, у 2017-му. 30 травня цього року меморандум все ж підписали між «Ощадбанком», компанією Visa та містом. З чим було пов’язане таке затягнуте у часі запровадження електронного квитка і на якій стадії зараз цей проект в ефірі програми «Без емоцій» розповів член робочої групи, представник ГО «Агенція «Спільні зусилля» Олексій Попович.

«Затягнуте у часі впровадження електронного квитка, я пов’язую з професійним рівнем учасників процесу, я маю на увазі людей, які були дотичні до його впровадження», – зазначив Олексій Попович.
За його словами заступник міського голови вів перемовини з Mastercard, він же виніс на засіданні робочої групи пропозицію від компанію Visa з якою згодом і був підписаний меморандум.

Проте після підписання меморандуму процес впровадження квитка знову загальмувався через бюрократичні нюанси з боку відповідальних департаментів та управлінь міськради.

«Вже пройшло два тижні з моменту підписання меморандуму з Ощадбанком, Візою та містом але ми не дуже далеко просунулись у процесі впровадження електронного квитка.

Я вам розповім на прикладі чому так довго приймаються рішення. Один з партнерів проекту запропонував, так звану, «дорожню карту», план дій, що нам треба для того щоб впровадити електронний квиток в максимально короткі терміни. Там був проект, який розбитий на етапи і хто за що відповідає. В результаті засідання робочої групи ми отримали протокол в якому були розписані відповідальні за ті чи інші складові цього проекту. Там було тільки одне прізвище серед відповідальних, Попович, наприклад пункт 2 і пункт 7, все решта було написано відповідальні тролейбусне управління, департамент містобудівного комплексу, департамент економіки. Це не саботаж, а неправильне розуміння бюрократії. Може тут немає ніякого поганого умислу, просто люди так звикли працювати», – зазначив Олексій Попович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини