«Народний фронт» під прикриттям війни грабує Чернівці

09.06.2018

35050744_1825969227461794_3012985606151077888_nЖурналіст Василь Забродський розповів про підводні камені в конфлікті навколо ділянки на березі Прута на яку претендують дві громадські організації АТОвців.

«Я довго намагався уникати цієі теми з причин поваги до тих, хто своїм життям ризикуючи, захищав Украіну на сході. Але цинізм певних політиків просто зашкалює. Дивлячись на те, як вони спекулюють смертями героїв задля власної наживи, мовчати не можу.

А тепер по суті. Два роки тому, чергова ГО із учасників АТО звернулась до міськради із проханням, в рамках військово-патріотичного виховання, виділити земельну ділянку для облаштування полігону. Знайшли ії не надто далеко від міста. На березі Пруту. Між річкою і дорогою до «Добробуту». Саме цю ділянку (на першому фото) і просять АТОвці для облаштування полігону і стрільбища. Мотивуючи необхідністю підготовки молоді до військових дій. І все, нібито виглядає правильно. Але є декілька «але». Земельна ділянка яку просять активісти, як на мене, потребує певних вкладень. Крім того для «вкопування и вирівняння» під стрільбище, звідси доведеться вивезти тисячі тон гравію і піску. І цього хлопці особливо і не приховують. І я б певно, мовчав, якби гроші за вивезений гравій були б використані для сімей загиблих, чи ветеранів АТО. Але, як стверджують сусідні гравійовидобувачі, якісь «скорпіони», вже заключають договори на поставку гравію будівельним організаціям.

Коли я дізнався, що серед активістів, виявляється є керівник охоронної фірми «S.C.O.R.P.”, тієї самої яка охороняє незаконне будівництво Бурбака на 28 червня, то для мене, все стало на свої місця. Саме тому бридко було слухати бурбаківську активістку Марію Філіпчук на сесії, коли в майбутніх смертях буковинців на Сході, вона почала звинувачувати депутатів, які не хочуть надати цю ділянку цій конкретній ГО.

І взагалі. Бридко і гидко. Від розуміння, що їх партійні боси грабують Украіну на будівництві «СТІНИ», а менш грошовиті справи на місцях віддають на поталу своїм місцевим партійцям. І все це під прикриттям війни. При тому, що ні Яценюк з Бурбаком, ні Каспрук в армії не служили. «Золота молодь» від армії «косила» липовими довідками. Але то вже інша тема…..

  1. Найгірше те, що в цій історії, можуть постраждати люди, які справді підтримують патріотичні прагнення.

Тому пропоную ідею не «ховати». А запропонувати для стрільбища іншу, сусідню ділянку. Вона на фотопанорамі 2. Тут навіть вкопуватись особливо не потрібно. От я стою на краю. Але чи візьмуть її для патріотичного виховання? Гравій тут вже вивезли. На «Добробут», – написав Василь Забродський на своїй сторінці в мережі фейсбук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини