Це непогано, що чернівчани прийшли, але інколи під тиском людей приймаються рішення, які шкодять громаді, – Василь Продан

02.06.2018

IMG_2896Про своє ставлення до присутності громади на сесіях міськради секретар Чернівецької міської ради Василь Продан розповів у програмі “Суть Речей” на Радіо 10

Слухач: не рахуєте ви порушенням регламенту те, що приходять громадські активісти на сесію, давлять якимось чином на депутатів? Чи не має бути якийсь порядок?

Василь Продан: Якщо міський голова закликає всіх чернівчан, звертається до 250-тисячної громади з проханням рятувати його від рішення, яке і так не мало розглядатися, то звичайно, якщо звернення йде не лише через ЗМІ, а він ще й замовляє Фейсбук рекламу, щоб це розходилося по Фейсбук спільнотіякісь люди прийдуть на сесію.

Але ми всі бачили, що прийшло десь 200-250 чоловік, з яких 100-150 чоловік активісти Народного фронту, де були депутати від народного фронту, Максим Бурбак, Микола Федорук, директори шкіл, вчителі, працівники міськради. Коли в сесійну залу зайшло 70 чернівчан, то вже нема можливості приймати рішення.

Це непогано, що чернівчани прийшли і розмовляли на різні теми. Погано те, що інколи під тиском цих людей приймаються рішення, які шкодять громаді. Всі рішення про кредити,за які міська рада гарантувала майном громади, то вони були здійснені під тиском громади, коли міський голова закликав чернівчан приходити. Тепер ми понабирали кредитів і на сьогодні кошти ці не використовуються на ті цілі і в ті терміни,коли це планувалося. Минулого року лише 2 мільйона було сплачено штрафів за те, що кошти не були використані.

Джерело: ІА “АСС”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини