Стадіон на Головній, який ніяк не може добудувати Каспрук, мав почати працювати ще у 2014 році

10.05.2018

михайлішин

Стадіон досі не добудований, а його вартість постійно зростає.

Новий стадіон на вулиці Головній, який зводиться за фінансової підтримки УЄФА, мав почати приймати змагання та відвідувачів ще у 2014 році. Однак, через безгосподарність та бездіяльність Олексія Каспрука і міських чиновників стадіон досі не готовий. Більше того, вартість будівництва зросла майже на 5 мільйонів гривень, які довелося виділити з міського бюджету.

Про це в ефірі програми «Діалоги» на телеканалі «Чернівецькій промінь» розповів голова фракції «Рідне місто» Віталій Михайлішин, який у 2013 році започаткував реалізацію проекту будівництва стадіону.

«У  2013 році Чернівці та Івано-Франківськ стали першими містами в Україні, які розпочати таку співпрацю з УЄФА через Федерацію футболу України. УЄФА виділило 300 тисяч євро на покриття, освітлення, роздягальні та трибуни. Все інше брало на себе місто: виділення земельної ділянки та її підготовка до накладання покриття. У 2014 році стадіон мав би працювати. В 2014-2015 роках нічого не робилося. Не було ні кошторисної документації, ні проекту, ні плану робіт. В 2016 році я випадково зустрів одного з заступників голови Федерації футболу і запитав, що робиться з цими коштами і коли буде стадіон? І от він тоді звернувся знову до міського голови, бо вже хотіли у нас ці гроші забрати. В 2017 році все ж таки зробили проект та виділили 8 мільйонів гривень на підготовчі роботи. Виграє тендер якась кишенькова організація чи директора департаменту, чи якоїсь іншої людини, яка готова це зробити за 5 мільйонів гривень. Замість того, щоб прописати в тендері, що якщо ви виграєте за 5 мільйонів, то ви зобов’язуєтеся зробити це за певний час, ціна не динамічна, а тверда. В разі, якщо ви не виконуєте, то отримуєте  штрафні санкції.

Натомість, що ми бачимо? 5 мільйонів вони використали і кажуть, що  у них грошей більше не має. Знову стадіон стоїть. А ціна виросла ще на 4 мільйони 700 тисяч гривень», – зазначив Віталій Михайлішин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини