Адвокати Середюка переконані, що справа проти нього – це політичне переслідування

10.05.2018

середюкАдвокати  заступника Чернівецького міського голови Володимира Середюка, якого 4 травня, нібито, за хабар затримали у робочому кабінеті, переконані, що ця справа має усі ознаки політичного замовлення і будуть звертатися до суду щодо визнання затримання незаконним, а повідомлення про підозру необґрунтованим.

Про це адвокатське об’єднання «Лещенко, Дорошенко та партнери» повідомило на своїй сторінці у facebook.

«Під час здійснення захисту стало зрозумілим, що справа має ознаки політичного характеру, руками правоохоронних органів проводиться дискредитація Клієнта, метою якої є усунення Середюка В.Б. із займаної посади. Не дивлячись на те, що під час так званої «гучної операції із затримання та обшуку», жодних грошових коштів правоохоронними органами вилучено не було, Клієнта незаконно затримали та повідомили про підозру.

Як з’ясувалось заявником у справі є директор суб’єкта господарювання, який за 25 тисяч гривень орендував приміщення площею понад 13 тисяч квадратних метрів у місті Чернівці у державного підприємства, що мало величезну заборгованість перед бюджетом по податкам, заробітній платі та іншими контрагентами. Сам договір оренди є явно збитковим для державного підприємства, оскільки договірна вартість оренди майже у десять разів менша від реальної вартості орендної плати. Суб’єкт господарювання замість того щоб офіційно оплачувати орендну плату державному підприємству, звернувся до правоохоронних органів «за допомогою», ще й чомусь у місті Києві. При цьому, грошові кошти були перераховані на рахунок державного підприємства у безготівковій формі, а самим державним підприємством за рахунок цих коштів сплачено заборгованість по заробітній платі.

Не дивлячись на те, що Клієнт повернувся додому та продовжує виконувати свою роботу, вважаємо, застосований запобіжний захід безпідставним, тому найближчим часом звернемось із апеляційною скаргою про його скасування. Крім того, плануємо довести незаконність затримання Середюка Володимира Богдановича та оскаржити необґрунтоване повідомлення про підозру, сподіваємось, що для цього нам не потрібно буде звертатись до Європейського суду з прав людини», – йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини