Середюк повідомив, хто замовив його затримання

07.05.2018

середюкЗаступник Чернівецького міського голови Володимир Середюк, якого вранці 4 травня затримали у робочому кабінеті за, нібито, отримання хабара та відвезли до Києва, вже повернувся до Чернівців та розповів про деякі цікаві подробиці справи, яку йому намагаються шити.

Зокрема, як повідомив Середюк під час свого сьогоднішнього брифінгу, мова йде про ситуацію щодо оренди 13 тисяч квадратних метрів складських та офісних приміщень по вулиці Миколаївській, які належать «Чернівецькому комбінату хлібопродуктів». КХП є дочірнім підприємством державної компанії «Хліб України» і одним з найбільших боржників до бюджету Чернівців по сплаті земельного податку. При цьому, фірми, які орендували ці приміщення сплачували за них копійчану орендну плату. За словами Середюка, такий стан речей був безумовно неправильним, а керівництво «Хлібу України» вирішило підвищити орендну плату.

І з цього моменту, як вважає Середюк, почалися цікаві речі, адже орендарі вирішили застосувати усі свої зв’язки у правоохоронних органах та політичних колах, аби й надалі майже безкоштовно користуватися державними приміщеннями.

«Орендарі є потужними зернотрейдерами та близькими до правоохоронних органів. І все це зводиться до того, що коли постало питання про те, що платити копійку за оренду неприпустимо, орендарі звернулися до своїх покровителів», – зазначив Середюк.

Окрім цього, заступник міського голови повідомив, що орендарі також звернулися по допомогу до впливових політиків.

«Ці орендарі є близькими до однієї з політичних партій. Певним підтвердженням цього є те, що при проведенні заходів по моєму затриманню працівники одного з телеканалів уже чергували в міській раді і знали про те, що буде відбуватися», – додав Середюк.

Якщо зважити на те, що практично пряму трансляцію процесу затримання Середюка вів телеканал до якого причетний нардеп від «Народного фронту» Максим Бурбак, то, здається, не важко здогадатися, яку політичну силу мав на увазі заступник міського голови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини