Депутат Чернівецької міськради викрив схему за якою посадовці «викачують» з бюджету мільйони гривень

27.04.2018

Тільки на будівництві стадіону по вулиці Головній додатково з бюджету хочуть витягнути 1,7 мільйони гривень.

КовалюкДепутат міськради Богдан Ковалюк викрив схему, завдяки якій багатомільйонні тендери на будівництво в місті виграють потрібні фірми.

Щоб виграти тендер фірма робить значно нижчу пропозицію і звісно ж виграє тендер. А після цього, знаходять нібито додаткові роботи, чиновники вносять зміни і сума поступово збільшується. В кінцевому варіанті загальна вартість виходить ледь не вдвічі більшою за початкову пропозицію.

Показав він як діє схема на конкретному прикладі, будівництві стадіону на вулиці Головній, яке вже давно мало б бути завершене. Отже тендер виграли на суму 3 мільйони гривень, а вже зараз вносять зміни і пропонують додатково виділити з бюджету підряднику ще 1,7 мільйони гривень.

«Бажаєте “отримати” зайвий 1.7 млн грн з міського бюджету? Виграєте тендер демпінгуючи (наприклад на 3 млн на 2018 рік). Потім “знаходите” додаткові роботи на об’єкті. І пишете, що суму потрібно читати не 3 млн, а 4.7 млн. Ну і не забудьте подякувати чиновникам, які придумали так «геніальну схему», – написав на своїй сторінці в мережі фейсбук Богдан Ковалюк.

У коментарях до допису член виконкому Антоніна Бабюк зазначає, що окрім цих коштів, на цей об’єкт виділяли додатково 2,3 мільйони гривень.
«До цієі суми додайте ще 2.3 млн грв, які через виконком, у грудні місяці перерозподілив з доріг на цей стадіон. До речі без погодження бюджетноі комісіі», – написала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини