Суд амністував водія, який на великій швидкості смертельно травмував пішохода

24.04.2018

судСторожинецький районний суд Чернівецької області амністував буковинця, котрий збив на смерть пішохода влітку 2016 року.

Тверезий водій автомобіля «MITSUBISHI – SHOGUN GLS» не розрахував дорожніх обставин, проявив неуважність та наїхав на пішохода, котрий намагався перейти вулицю. Експертиза виявила, що постраждалий був напідпитку і йшов похитуючись. Водій авто не звернув уваги на стан пішохода та був впевненим, що він безперешкодно пройде дорогу.

Однак через велику швидкість, що перевищувала норму, кермувальник збив п’яного чоловіка. У результаті зіткнення він отримав розрив легень, крововиливи мозку, переломи ребер, пальців. Водій пропонував відвезти постраждалого до лікарні, проте він відмовився та захотів поїхати додому. Там за деякий час він помер від важких отриманих травм, – пише promin.cv.ua.

Мати померлого у суді зазначила, що претензій до водія не має, він допомагав з організацією похорону, давав кошти на поховання, тому вона пробачає йому вчинене.

Суд урахував те, що обвинувачений не був раніше судимим, має двох неповнолітніх дітей та щиро покаявся у злочині та призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Водночас, на підставі пункту «В» статті 1 Закону України «Про амністію у 2016 році» звільнив його від відбування покарання. Вирок опублікований у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини