У відповідь на шантаж перевізників виконком зменшить тариф на проїзд у маршрутках до 3 гривень

11.04.2018

маршрутка_10Вчора чернівецькі перевізники анонсували, що від сьогоднішнього дня з 11:00 до 15:00 та після 21:00 маршрутки не будуть курсувати вулицями міста. Єдиною умовою відновлення нормального графіку руху вони називали негайне підняття тарифу на проїзд до 5 гривень.

У відповідь на цей, фактично, неоголошений страйк виконком Чернівецької міської ради планує розглянути зменшення тимчасового тарифу з 4 до 3 гривень. Про це на своїй сторінці у facebook повідомив заступник Чернівецького міського голови Володимир Середюк.

Зокрема, за його словами перевізники у своїх розрахунках свідомо занижують пасажиропотік. У разі зменшення кількості рейсів, він зросте, що стане підставою для виконкому переглянути тариф у бік зменшення.

Також він нагадав, що у сусідніх містах при піднятті тарифу до 5 гривень перевізники взяли на себе зобов’язаня щодо пільгових перевезень соціально незахищених верств населення.

«В черговий раз приватні перевізники починають лихоманити місто та чернівчан, вимагаючи від міської влади негайного підвищення тарифу до 5 грн.!

Не повідомивши міську владу про свої наміри з 11 квітня перестати надавати послуги у сфері перевезень у непіковий час (з 11 до 15 год.), деякі з перевізників просто розмістили інформацію про це у своїх автобусах.

Хочу зазначити, що в сусідніх областях тариф вже піднято до 5 грн., але в той же час, на перевізників покладено досить значну соціальну складову – безкоштовний та необмежений проїзд пільгової категорії громадян з 10 до 15 год. та дисконт на проїзд учням шкіл. Натомість наші перевізники навідріз відмовились від таких умов, що обійшлось платникам податків в 16 млн. грн. витрат з міського бюджету і це тільки по 17 маршрутам.

Хочу ще раз застерегти, в першу чергу тих перевізників, які обслуговують соціальні маршрути, за не виконання умов договору ви не одержите з бюджету жодної копійки відшкодування!

Також хочу застерегти інших перевізників. Враховуючи той факт, що у розрахунках на 5 грн. ви подаєте % завантаження автобусів на рівні 30-60% (що далеко від істини), то надання послуг виключно у пікові години очевидно призведе до збільшення % завантажуваності ваших автобусів мінімум вдвічі. В такому випадку, вважаю за доцільне виконавчому комітету переглянути своє рішення про затвердження тимчасового тарифу у розмірі 4 грн. та скасувати його, залишивши тариф 3 грн.!

Шановні члени виконавчого комітету!

Оскільки засідання завтрашнього виконкому перенесено на 17 число, а скликати таке засідання, згідно чинного законодавства, має право лише міський голова, пропоную завтра зустрітись десь близько 12:45 для обговорення питань порядку денного та для формування спільної позиції по ряду важливих питань, вирішення яких є нагальним для забезпечення життєдіяльності нашого міста!», – йдеться у дописі Володимира Середюка.

Вочевидь, перспектива отримати тариф 3 гривні таки вплинула на власників чернівецьких маршруток, адже як повідомив сьогодні вранці molbuk.ua голова Асоціації перевізників Чернівців Микола Альбота, вони ще вирішують чи припиняти рух  автобусів не у години пік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини