У облраді обговорили перспективи співпраці з Лодзьким воєводством

05.04.2018

мунтян_лодзьПротокольна зустріч з посадовими особами Лодзького воєводства Республіки Польща пані Іолантою Зембою-Гзик та пані Барбарою Рибак, присвячена 15-й річниці співпраці Чернівецької області та Лодзького воєводства, відбулася сьогодні, 4 квітня. Участь у зустрічі взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Так, сторонами обговорено результати 15-річної співпраці партнерських регіонів та окреслено нові перспективи. Зокрема, досягнуто домовленості про подальше поглиблення співпраці між Чернівецьким національним університетом ім. Ю.Федьковича та університетом міста Лодзь, а також про започаткування відповідного співробітництва у галузі охорони здоров’я,- повідомляє прес-служба Чернівецької обласної ради.

Розповідаючи про особливості нашого багатонаціонального та багатоконфесійного краю, Іван Мунтян відзначив важливу роль польської національної громади у житті та примноженні культурного і духовного надбання Буковини.

«З приємністю хочу відзначити, що польська громада традиційно відграє помітну роль у соціально-економічному, суспільно-політичному та культурному житті територіальних громад Чернівецької області. Сприяє цьому давня традиція толерантного розвитку міжнаціональних та міжконфесійних відносин на Буковині та щире прагнення наших краян польської національності зробити свій вагомий внесок у спільну справу розвитку рідного краю», – зауважив посадовець.

Відтак, привітав пані Іоланту з Великоднем, побажав Божої ласки та благодаті, а також гарних вражень від перебування на Буковині. Також попросив передати найщиріші вітання та запрошення відвідати Чернівеччину пану Вітольду Стемпеню – Маршалку Лодзького воєводства.

Відтак, відбулась урочиста церемонія підписання спільного Плану заходів на період до 2019 року та спілкування учасників протокольної зустрічі з представниками місцевих засобів масової інформації.

Зокрема, відповідаючи на запитання журналістів про результати співпраці Буковини з Лодзьким воєводством, голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян відзначив, що надзвичайно важливим є не стільки матеріальна складова цього співробітництва, як доброзичливі й добросусідські відносини між нашими регіонами.

«Адже хто би що не казав, але нині підтримка нашої держави Республікою Польща у час збройного протистояння російській військовій агресії важить значно більше, аніж можлива фінансова вигода. У той же час не слід забувати про доволі результативну співпрацю населених пунктів Сторожинеччини зі своїми побратимами з Лодзького воєводства, а також програму з обміну студентами та викладачами між Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича та університетом міста Лодзь», – підсумував Іван Мунтян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини